Naar ARTIS mede mogelijk door vrijwilligers voor 1dag

image-11png

Het 1e uitstapje 2022 is op 8 juni naar Artis. Mede mogelijk door Shell TCA en de aanwezigheid van Shell medewerkers, die zich hadden aangemeld als vrijwilliger voor De Zonnebloem voor 1dag.

Een uitstapje organiseren is altijd weer een uitdaging, zoals zijn er voldoende rolstoelen beschikbaar en lukt een lunch voor een groep met vele rolstoelen. Met doorzettingsvermogen - wat eigen is voor de vrijwilligers van De Zonnebloem - lukt het ook nu weer en is tijdig alles geregeld.

Het blijkt toch nog dat onze gasten in Noord angst hebben om er weer op uit te gaan, maar er hebben zich 23 gasten aangemeld. En door de medewerkers van Shell als rolstoelduwers aangevuld door eigen Zonnebloem vrijwilligers konden er koppels van 1 op 1 met begeleiding worden gevormd.

Na een korte uitleg aan de vrijwilligers voor 1 dag hoe om te gaan met een rolstoel bij op-/afstapjes en invalide routes arriveerden de busjes die onze gasten keurig op tijd bij Artis brachten. 

Na de koffie gingen de eersten al snel op pad om de dieren met een bezoek te vereren. Het bleef droog tot de lunch, die gelukkig binnen genuttigd kon worden. Na de lunch weer op pad en zochten, vanwege de regen, velen de binnenattracties op.

Toen het tijdstip naderde dat de busjes de gasten weer komen ophalen verzamelde een ieder zich bij de uitgang. Omdat de Shell vrijwilligers erop stonden om “hun” gasten naar de bus te begeleiden blijkt hun betrokkenheid als vrijwilliger voor 1dag.  En geven zij aan, als de mogelijkheid hen wordt geboden, weer beschikbaar te zijn voor Noord als ondersteuning nodig is bij een activiteit.

Uit de reacties blijkt dat, ondanks het weer tijdens het 2e deel, deze activiteit zeer geslaagd is geweest.

Secretariaat

06 39738466
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Uit eten/terrasje pakken