Van Gogh Museum - Schilderworkshop

20200306144838jpg

Door de ogen van Vincent van Gogh kijken. Door de workshop "oogsten" te volgen, met een schilderles van een docente. Er zijn mooie schilderijen gemaakt.

Op 6 maart 2020 werden wij om rond 14.00 uur verwacht bij de groepsingang van het Van Goghmuseum.

De ontvangst vond plaats in het museumatelier met een lekkere kop koffie of thee met lekkere koekjes. De workshopdocent gaf ons uitleg over Vincent van Gogh en zijn schilderkunst. Niet over zijn oor.

Daarna kregen we een rondleiding door het museum en sommige gasten zaten in de gereseveerde rolstoelen. De docente en haar assistentes lieten ons de bekende schilderijen van Vincent van Gogh zien. De rondleiding eindigde bij het schilderij "De Oogst".

Daarna weer terug naar het museumatelier. We vonden daar een schort, verf en een leeg schilderij  op een schilderezeltje en een paspartoe. We mochten zelf een stukje uit het schilderij "de Oogst" kiezen om na te schilderen. Iedereen ging enthousiast en kunstzinnig aan de slag. De nodige aanwijzingen volgden we braaf op. 

Aan het eind van de workshop hebben we een tentoonstelling gehouden van onze schilderijen. Mooie en kleurrijke kunstwerken gemaakt. Zoals Vincent van Gogh zei, hebben we nu een massa ideeën voor nieuwe schilderijen.

Er waren twee maal twee zussen aanwezig onder de gasten, totaal 8 gasten en twee vrijwilligers.

Iedereen heeft genoten van deze leerzame werkshop en wie weet zijn onze schilderijen ooit geld waard, we wachten af.

wij ging na 16.00 uur richting huis. Door het gebruik van onze Amsterdamse stadspassen was de workshop gratis. Voor herhaling vatbaar voor onze kunstzinnige gasten. 

Bernadette Spieker

0651272182
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Bezoekwerk
  • Sport en spel