Vaarvakantie augustus 2022

Verslag van de vaarvakantie met MPS De Zonnebloem.

De eerste keer als vrijwilliger mee op het vakantieschip MPS De Zonnebloem

Op maandag 22 augustus 2022 begaf ik me naar Lelystad waar de MPS De Zonnebloem lag voor een vakantiereis op het IJsselmeer. De reis begon in Lelystad omdat in Arnhem het water te laag was door de langdurige droogte.

Omdat het voor mij de eerste keer was moesten de nieuwelingen eerder komen zodat we onze hut toegewezen kregen. Daarna werd je verwacht bij het team waar je was ingedeeld. Ik was ingedeeld bij het restaurant. Dat betekent dus elke dag ervoor zorgen dat het restaurant op tijd gereed was voor het ontbijt, de lunch en het diner. Tijdens de maaltijden begeleidden we de gasten naar hun plek en indien nodig met het samenstellen van het ontbijt/lunch. Het diner werd door het restaurantteam rondgedeeld.

Nadat de lunch gereed was en het restaurant weer schoon voor het diner ging je de wal op met 1 of 2 van de gasten. De eerste dag gingen we naar de Floriade in Almere, de tweede dag naar Enkhuizen, daarna deden we Hoorn en Amsterdam aan waarna we weer naar Lelystad terugvoerden.

Het waren zeer lange dagen want nadat we om 21.30 klaar waren in het restaurant en een lekkere douche werd er nog volop nagekaart in de bar.

Ik heb het als een zeer bijzondere ervaring beleefd. Aan het eind van de week was ik moe maar zeer voldaan. Vooral voldaan om te zien hoe de gasten (de leeftijd varieerde van 35 tot 90) van deze vakantieweek hebben genoten.

Volgend jaar weer vroeg iedereen me: ZEKER WETEN.

De beide foto’s bij dit artikel mogen geplaatst worden met toestemming van hen op de foto’s.

Dolf van der Haar,

Afdeling Deventer Noord/Zuid

Dolf van der Haar

06-39023562
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?