Verslagje bezoek orchideeënhoeve.

Op 22 december 2022 gingen we met 2 bussen naar de Orchideeënhoeve in Luttegeest.

Verslagje bezoek Orchideeënhoeve 22-12-2022.

’s Morgens om 11.30 uur stonden twee bussen van de TCR  klaar bij het Mariënburgplein om naar de Orchideeënhoeve te gaan. De zon scheen en de eerste gasten waren al gearriveerd om in de bus te stappen. De rollators, rolstoelen en elektrische rolstoelen werden in de bussen gehesen en we gingen op weg naar de volgende halte, Het Laar. De bussen waren goed bezet met 47 gasten en 13 vrijwilligers (rolstoelduwers).

Op weg naar Luttelgeest. Na een reis van ongeveer een uur arriveerden we bij de Orchideeënhoeve en werden ontvangen met koffie en gebak, wat erg werd gewaardeerd. Sommige gasten begonnen al snel ongeduldig te worden en wilden geen tijd verliezen om al het moois te bekijken.

In de Orchideeënhoeve was het een lust voor het oog wat er allemaal te zien was. De hoeve was geweldig mooi ingericht met mooie orchideeën en andere planten, waterpartijen, grote vissen, tropische vogels, exotische vlinders, enz. We kwamen ogen te kort. Voor sommige gasten was de route wel erg vermoeiend, omdat de paden op en neer gingen en er overal bruggetjes waren. Gelukkig waren er veel bankjes om uit te rusten en van al het moois om je heen te kunnen genieten. De dag vloog voorbij.

Om 16.30 uur moesten we ons weer verzamelen in het restaurant waar we een heerlijk diner geserveerd kregen. Een drankje, boerenkool met worst en stamppot andijvie en als afronding een dessert.

Om  17.00 uur begon de lichtjestour. Overal waren kaarsjes en extra lampjes ontstoken wat een adembenemend gezicht was en erg leuk om mee te maken. Inmiddels werd het tijd om te vertrekken want het was al 19.30 uur. De meeste gasten gingen nog wat inkopen doen bij de talloze standjes en vooral de orchideeën waren erg in trek. Bij de bus aangekomen moest iedereen weer zijn plaats zoeken en kreeg een leuke attentie. Al met al vonden de gasten het een enorm leuke dag. Het was natuurlijk vermoeiend, maar iedereen voelde zich voldaan.

Hans Hutten

Dolf van der Haar

06-39023562
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?