Reis en verblijf

De Pastorie

Niet ver van de grens met België ligt De Pastorie, in een knus dorpje met de naam Lage Mierde. De Pastorie, de voormalige woning van 'meneer pastoor' recht tegenover de kerk, kwam door inkrimping van de katholieke kerk in de verkoop. Gastheer- en vrouw Jos en Brigitte Gerrekens waren al verliefd op het pand en grepen meteen hun kans. Zij toverden de woning om tot een heerlijke groepsaccommodatie.

De statige woning heeft twee etages die gemakkelijk via een lift te bereiken zijn. De moderne (niet aangepaste) woonkeuken is aangebouwd, voorzien van alle snufjes en met een heerlijk uitzicht op de (grotendeels) rolstoelvriendelijke tuin. 

Verblijf

Voor deze kleinschalige vakantie beschikken we over de gehele groepsaccommodatie. Met de renovatie van De Pastorie is rekening gehouden met de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en mensen die slechter ter been zijn. Het pand is grotendeels drempelvrij en er zijn brede doorgangen. De eerste en tweede etage zijn bereikbaar via een lift.

In de woning zijn standaard 9 hoog/laagbedden (bedrekken beschikbaar indien gewenst) verdeeld over verschillende kamers. De badkamers hebben allemaal een inloopdouche, maar zijn niet standaard voorzien van beugels. Het kan zo zijn dat je een badkamer deelt. Een aantal toiletten is voorzien van 1 en in enkele gevallen 2 beugels. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers en 8 (op piekmomenten 12) vrijwilligers die de zorg op zich nemen.   

Deskundige begeleiding 

Al onze vakanties worden begeleid door deskundige vrijwilligers. Gekwalificeerde verpleegkundigen en verzorgenden nemen de zorg over die je thuis of in je zorginstelling ook krijgt. De verpleegkundigen/ verzorgenden zorgen ervoor dat je 24 uur per dag deskundige begeleiding en/of verpleegkundige hulp kunt krijgen. En daarnaast zijn er algemeen vrijwilligers aanwezig die je een helpende hand bieden waar nodig. Onze vrijwilligers begeleiden je bovendien bij uitstapjes en andere activiteiten tijdens je vakantie. 

Hulpmiddelen

De Pastorie heeft, naast de standaard aanpassingen een aantal hulpmiddelen in huis waarvan de Zonnebloem gebruik mag maken: 

 • Hoog/laag bed (9 in totaal) 
 • Douchestoel
 • Douchekrukje
 • Toiletbeugels
 • Alarmsysteem
 • Papegaaien

Mocht je andere hulpmiddelen nodig hebben, dan dien je deze zelf mee te nemen. Je kunt ze eventueel ook bij een hulpmiddelenleverancier (bijv. Vegro of Medipoint) huren en bij de accommodatie laten leveren. Hulphonden zijn toegestaan bij de accommodatie.

  Omgeving

  Ervaar het leven op het Brabantse platteland. Lage Mierde is gelegen te midden van diverse natuurgebieden. Landgoed de Utrecht, het Panneven, Weeldseheide, Neterselse- en Mispeleindse heide. Er is een natuur- en rolstoelpad: de Utrecht, deze route is geschikt voor mensen met een rolstoel of scootmobiel. Het is ook mogelijk om de omgeving met een rolstoelvriendelijke huifkar te verkennen.

  Zijn dieren favoriet, dan is Safaripark Beekse Bergen een aanrader. Mocht je je willen laten betoveren, dat kan in de Efteling. Ben je een natuurliefhebber, een dierenvriend of een avonturier in de omgeving van de Pastorie zijn mogelijkheden voor iedereen.