De Alde Feanen

16 juni 2022 van 03:00 - 03:00 uur

Busreis woensdag 8 juni 2022 naar Eernewoude

In alle vroegte stond de speciale bus klaar om deelnemers en vrijwilligers naar Friesland te brengen. Het vertrek werd ‘uitgesteld’ tot de afgesproken tijd, zoals het hoort, maar vol verwachting werd de reis richting Eernewoude ondernomen.  Daar aangekomen ging iedereen in de regen aan boord vande boot die speciaal voor de Zonnebloem was afgehuurd. En dat veroorzaakte drukte bij de toiletten, zeker na de busreis.

Gelukkig stond de koffie al klaar zodat iedereen zich al snel weer ‘thuis’ voelde. Tijdens het varen werd er een heerlijke lunch geserveerd. Tomatensoep, kipschnitzel, patat, aardappelkroketjes, sla en wortels. Er is goed aan de inwendige mens gedacht

Het bleek een super mooie tocht te worden, met deskundige uitleg over de bezienswaardigheden van de schipper. De Alde Feanen is een prachtig natuurgebied, wat zeker de moeite van een bezoek waard is. Ondanks de regenbuien die er onderweg waren.

Na de rondvaart stond de bus al klaar voor de terugreis naar Doetinchem. Helaas was het druk onderweg maar om half zeven was iedereen weer terug op het startpunt. Toen de ergste regen ook hier voorbij was, kon iedereen uitstappen en weer terug naar huis.

Foto's:

Chris Drosten

0653749810
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?