Zonnebloemgasten genieten in het Dolfinarium

Zonnebloem afdeling

Een en al aandacht Zonnebloemgasten voor de show stellerzeeleeuwen. 15 April, op een zomerse dag is de Zonnebloem Regio Gemeente Voorst met 98 gasten en vrijwilligers naar het Dolfinarium geweest.

Twee grote bussen, waarvan een met lift, vertrokken om negen uur via een mooie natuurrit naar de koffiestop met appeltaart in Garderen. Na deze koffiestop ging de tocht verder door de bossen langs landgoed en kasteel Staverden en om 12.15 uur waren wij in Harderwijk. Na een korte wandeling met bezoek aan het overdekte roggenrif waar roggen en haaien waren te bewonderen werd om 13.00 uur In restaurant De Dageraad een heerlijke lunch genuttigd. Circa 14.00 uur gingen de gasten met hun begeleiders naar de verschillende bassins om diverse shows te aanschouwen. De eerste show, stellerzeeleeuwen, maakte al grote indruk op ons. Daarna wandelen onder de Odiezee, waar je langs de ondergrondse glaswand naar dolfijnen kon kijken. Bovengronds werd een show gegeven met dolfijnen in de Dolfijnendelta. De dolfijnen maakten grote sprongen met prachtige salto’s. In de hoek van deze delta waren zeer grote Californische zeeleeuwen ( 2000 kg ) te bewonderen. Wij waren na deze show precies op tijd voor de bruinvissenshow. Deze kunnen heel hoog springen. Na deze shows was het tijd om even te genieten van de zon. Om half vier was het verzamelen bij de invaliden toegang van de grote koepel. Wij mochten als eerste naar binnen. De gasten in rolstoelen stonden voor de eerste rij van de tribune aan de rand van het grote bassin, allen afgedekt met een zeil tegen het spetteren van het water omdat de dolfijnen zeer grote salto’s maakten. Aan één zijde was een podium in het water met daarboven een groot filmdoek, waar beelden  te zien waren van de natuur en milieuproblemen ( afkalven ijs Noordpool)  van de wereld. Een jonge dame stond op de rug van een dolfijn die hard door het bassin zwom. Dolfijnen kunnen 50 km per uur zwemmen. Een jongeman werd hoog door de dolfijnen in de lucht gegooid  en met een salto belande hij weer in het bassin. Steeds met zijn tweeën gelijk maakte de dolfijnen prachtige salto’s hoog in de lucht om met veel gespetter weer in het water te landen. Het was fascinerend, ook door de steeds wisselde lichteffecten en spuitende fonteinen. De Zonnebloemgasten genoten. Na de show gingen we terug naar de bussen, na eerst bezoek van enkelen aan een palingshop, voor de terugreis door de bossen van de Veluwe naar Twello, waar wij om 18.30 uur aankwamen. Een geweldige Zonnebloemdag. Iedereen heeft genoten. Foto’s kunt u ook bekijken op de website http://regio-voorst.zonnebloem.nl tot 1 mei 2015.

 

 

 

Adrienne Klunhaar

0571-274714
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken