Loten verkopen

Zonnebloem afdeling

Loten verkopen..het is lang niet voor een ieder weggelegd. Zie hieronder de ervaringen van onze vrijwilliger Richard van Kempen.

Ik ben er als ‘stand-by’ bijgekomen (vanaf ik denk half 12) en heb iedereen aan het werk gezien totdat we stopten.  Duidelijk was te merken wie zich er niet echt ‘happy’ mee voelde maar zich toch had ingezet. Extra Chapeau dat je dit doet en er toch staat!!!

In mijn observatie zag ik de “buitenmensen” aan het werk maar ook degenen die binnen de bezoekers van de RABO gelijk aanspraken en heel veel loten hebben kunnen verkopen binnen.
De “buitenmensen” hadden toch te kampen met wel degelijk een frisse wind maar we werden gelukkig bespaard van regen wat wel in de ochtend was gevallen.

Het is niet leuk gepasseerd te worden door mensen die totaal geen interesse toonden, maar het was weer wel fantastisch mensen te spreken die toevallig zaterdag ochtend al loten hadden gekocht elders en toch nog eens 5 loten bij ons kochten. Zomaar een voorbeeld, want ze vonden dat we goed werk deden voor onze eigen mensen in Nederland!

Deze dag waren we in totaal met 7 mensen in de weer en het betekent dat we een gemiddelde verkoop van iets meer dan 3 boekjes per persoon hebben verkocht. De “buitenmensen” hadden het extra zwaar omdat in de Kerkstraat elk weekend wel gecolporteerd wordt voor allerlei doeleinden. Deze dag was niet anders!!

Dus extra respect voor allen die dit toch hebben waar gemaakt!

Dit doet me besluiten om degenen die in winkelcentrum Kerkelanden gaan verkopen bij te staan indien ik daartoe in de gelegenheid ben.  Het is makkelijk om te zeggen ‘dit is niks voor mij’ maar er dan toch te staan!
En waarom? We staan er niet voor ons zelf maar voor de mensen die onze hulp nodig hebben en die we een leuke middag of dag kunnen bezorgen in hun niet altijd makkelijke leven.

Collega vrijwilligers,  ik ben trots op jullie!

Hartelijke groet, Richard van Kempen

Ingrid Biemans

0622623069
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen