Zonnig bezoek aan het Nationaal Militair Museum

Zonnebloem afdeling

Zonnig bezoek aan het Nationaal Militair Museum, op verschillende manieren een speciaal uitje. Herinnering, veteranen, grootsheid en kennismaking. Vrijwilliger Richard van Kempen doet verslag

De heren hadden veel herinneringen uit hun militaire (dienstplicht) tijd op te halen. Zij herkenden dan ook veel voertuigen, vliegtuigen en wapens.
Bij onze gasten zaten ook nog 2 echte Veteranen, t.w. de heren van Dommele en Linthorst. Zij gaven  extra kleur aan het museum uitstapje. Dit inclusief verhalen over de baboes (bedienden) in Indonesië, en de betekenis van mooie ordes en insignes. Zelfs maarschalk Napoleon liet van zich horen.
De dames in het gezelschap gasten hadden meer belangstelling voor de  historische gebeurtenissen. Maar ook zij waren erg onder de indruk van het museum.
Koffie met “Soesterbergse Sloffen”, en het nuttigen van de zelfgemaakte lunch in de buitenlucht droegen in sterke mate bij tot een geslaagd uitstapje. 
Geslaagd?  Mevrouw Verhoef was voor de eerste keer mee met een uitstapje. Als het aan ligt volgen er meer.  Voor sommige gasten was deze heerlijke dag zelfs te kort!

 Richard van Kempen

Ingrid Biemans

0622623069
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen