Bustocht naar Cadier en Keer

busreisje-2018jpg

MET BEZOEK AAN DE BEELDENTUIN.

Locatie: Pater Kustersweg 20 te Cadier en Keer. 

Voor ons jaarlijkse busuitstapje, bleven we dit keer dicht bij huis. Even buiten Maastricht, hebben we een bezoek gebracht aan landgoed “de Heerdeberg”. Dit is gelegen op een mergelhelling en er bevindt zich een restaurant met terras, dat uitkijkt op de prachtige omgeving. 

In de tuin van herberg “bij de Paters” is een beeldentuin, waar de natuurstenen sculpturen die er staan een eenheid vormen met de natuur. 

Vanaf 3 opstapplaatsen reden we met een gehuurde stadsbus er naar toe. Na aankomst werd er eerst een wandelingetje gemaakt door zowel de kruiden- als de beeldentuin. Inmiddels was het bijna 12.30 uur en werden we binnen in de herberg verwacht, waar een geurige seizoenssoep de opening vormde van een 3-gangendiner. We lieten ons dit voorgerecht en het daaropvolgende hoofdgerecht goed smaken!

Het eten was niet alleen lekker, maar in deze herberg wordt enkel gewerkt met biologische produkten en in de keuken wordt alles dagvers bereid. Dat voegde nog iets extra’s toe. 

Voordat het dessert werd opgediend, kregen we onverwacht bezoek van achtereenvolgens: Doris (Tom Manders), schlagerzanger Heino en een vrolijke duitser in Lederhose, die zijn virtuositeit op accordeon liet zien. Drie hilarische acts, die verzorgd werden door Edmond, een talentvolle vrijwilliger. Van het lachen hadden we het warm gekregen. En toen na deze optredens het toetje geserveerd werd, dat uit een ijsje met kersen bestond, smaakte dit dubbel zo lekker! 

Na het diner was er nog nog tijd voor een wandelingetje, een gesprek buiten op het terras of binnen in de gezellig ingerichte herberg. Maar tegen 16.30 uur reed onze bus al weer voor en bleek het tijd om huiswaarts te gaan. De dag was omgevlogen en iedereen had enorm genoten! Het was bovendien een echte zomerdag, dus ook met het weer hadden we geboft. 

Iedereen is weer goed thuisgekomen en we kunnen terugkijken op een prachtige dag!

Enkele foto's van de dag worden hieronder getoond!

Thea Tijssens

0433470848
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken