Boottocht op de Maas

boottocht-op-de-maasjpg

WE MAAKTEN DE 4-SLUIZENTOCHT.

Locatie: Rederij Stiphout aan de Maaspromenade 58 te Maastricht. 

Het bestuur van de Zonnebloem regio Maastricht organiseerde deze vaartocht.

Aan boord werden we ontvangen met koffie en vlaai. Daarna genoten we van het kijken naar het langs ons voortglijdende landschap en van alles wat er op het water gebeurde. Vooral het schutten in de sluizen was een belevenis op zich. Voor we het in de gaten hadden was het al 13.00 uur en kregen we een lekkere lunch geserveerd.

Hierna leek de middag eindeloos, want omdat we voor een sluis erg lang moesten wachten op onze beurt, duurde de vaartocht uiteindelijk ruim een uur langer dan gepland. Volop tijd dus om te genieten van deze dag. Onderweg gaf de kapitein regelmatig uitleg over dingen waar we langskwamen, of hij gaf een stukje geschiedenisles.

Het was een stralende, zonnige dag en daarom namen velen ook de gelegenheid te baat om even op het buitendek te vertoeven. Daar kon je dan ook amper een plaatsje bemachtigen.

Doordat we zoveel later aanmeerden dan oorspronkelijk de bedoeling was, duurde het een poosje voor de busjes arriveerden die de varensgasten kwamen ophalen. Want intussen waren de busjes ingezet voor andere vervoerstaken en ook was het inmiddels spitsuur geworden en de verkeersdrukte in de stad toegenomen. Toch was het wachten op de busjes geen straf, want er werd nog druk over de vaartocht nagepraat en zo vloog de tijd om.

Het was in totaliteit een mooie dag om op terug te kijken!

Enkele foto's van de dag worden hieronder getoond!

Thea Tijssens

0433470848
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken