Muziek Jong voor Oud

muziek-jong-voor-oudjpg

JONGE MENSEN MUSICEREN VOOR OUDEREN.

Locatie: Wijkcentrum “Centre Magnifiek” in de Maastrichtse wijk Malberg.

De Stichting Muziek Jong voor Oud is in 2006 opgericht door Albin Ograjensek, samen met zijn dochter Fenna. Het is de enige organisatie in Limburg die een verbinding maakt tussen jongeren en ouderen en een link legt tussen muziek, cultuur, welzijn en zorg. Conservatoriumstudenten uit de Euregio verzorgen kamermuziekconcerten binnen zorg- en verplegingshuizen. Door de jaren heen is Muziek Jong voor Oud gegroeid tot een Provinciale en zelfs Euregionale stichting met meer dan 400 concerten per jaar. Sinds 2011 organiseert de stichting ook concerten voor gasten van de Zonnebloem in Limburg.

De Stichting Muziek Jong voor Oud verzorgde  voor de regio Maastricht-west dit jaar (2018) een licht klassiek concert, waarvoor elke gast (en vrijwilliger) van de regio van harte welkom was.

Het concert ging van start met een optreden van 2 uit Frankrijk afkomstige jongedames. Een van hen zong klassieke liederen en werd daarbij door haar medestudente begeleid op gitaar. Maar de gitariste speelde ook enkele solostukken. Het was een prachtig optreden van beiden. Ze beperkten zich niet alleen tot klassieke muziek, maar ook een lied van Jacques Brel en Edith Piaf werden ten gehore gebracht.

In de pauze werd ieder voorzien van koffie / thee met een stuk vlaai erbij.

Hierna volgde een optreden van een man en vrouw van Russische afkomst. Dit 2e optreden was enkel instrumentaal. De man speelde op cello en de vrouw op viool. Wederom waren er natuurlijk bekende klassieke melodieën te horen, maar als afsluiting werden we getrakteerd op het beroemde “Tulpen uit Amsterdam”. Ook dit optreden oogste veel lof en de zaal beloonde de muzikanten met een groot applaus.

Een aantal medewerkers van SOPHEON Maastricht, een softwarefirma in Maastricht, hebben deze middag onze vrijwilligers vervangen. Wij waarderen dit initiatief zeer. Zij waren ruim voor aanvang aanwezig om de bezoekers van het concert op te vangen, hielpen waar nodig tijdens de middag en gingen na afloop pas huiswaarts toen de laatste gasten door de busjes waren opgehaald.

Enkele foto's van de dag worden hieronder getoond!

Thea Tijssens

0433470848
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken