Kerstviering

kerstviering-2017jpg

SFEERVOL SAMENZIJN OP WEG NAAR KERSTMIS.

Locatie: Wijkcentrum "de Luibe" in de Maastrichtse wijk Oud-Caberg.

Dit jaar werd de Kerstviering (net als in 2017) muzikaal opgeluisterd door 2 afgevaardigden van Stichting Erato. Binnen deze stichting zijn ervaren muzikanten/zangers actief, die door middel van muziek contacten leggen met mensen. Zij doen dit vooral in kleine kring en tot hun doelgroep behoren mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, ouderen, langdurig zieken en medemensen in de terminale (thuis) zorg. 

De 2 muzikanten die bij onze afdeling te gast waren, hadden zich aangepast aan de kerstsfeer en gingen gekleed als herders. In het dagelijkse leven dragen ze de namen Renate Dirix en Eleën Bartholomeus

Ze brachten een aantal zeer bekende kerstliederen ten gehore, die door alle aanwezigen meegezongen werden. Daarnaast nog een paar Limburgse liedjes, die ook goed in deze tijd van het jaar pasten zoals: ’t Kapelke en Loeënde Klokke.

Daarbij hebben ze zichzelf begeleid op niet alledaagse instrumenten, zoals o.a. een kleine doedelzak (ook wel hummeltje genoemd) en een schalmei. Maar ook maakten ze gebruik van meer bekende instrumenten, zoals o.a. de gitaar en de tamboerijn. 

Hun optreden heeft wederom in grote mate bijgedragen aan een hele sfeervolle viering. Maar naast deze muzikale omlijsting, werdt door een van de vrouwelijke vrijwilligers een gedicht voorgelezen en 2 mannelijke vrijwilligers droegen een “interview met de herderkens” voor, dat geschreven werd door Toon Hermans. 

Tijdens de eerste helft van de viering werd een kopje koffie of thee geserveerd met daarbij als traktatie: kerstchocolaatjes, wafeltjes en diverse soorten door vrijwilligers gebakken cakes.

Na de pauze was het tijd voor het traditionele glaasje advocaat met slagroom, of naar wens een ander drankje. 

Het werd weer een mooie en gezellige viering.

Enkele foto's van de dag worden hieronder getoond!

Thea Tijssens

0433470848
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken