Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Kunst of Kitsch

Zonnebloem afdeling

Een gezellige leerzame middag.

Kunst of Kitsch

Nee, het was geen opname voor de televisie, maar we hadden wel een heuse taxateur voor kunst of kitsch in ons midden. Mevrouw Irene Rozendaal uit Mijnsheerenland  heeft onze deelnemers een geweldige middag bezorgd. Alle deelnemers en ook de vrijwilligers mochten iets meenemen om te laten taxeren.

Met gevulde tassen kwamen de deelnemers en vrijwilligers  “De Binnenhof” binnen. Op 3 tafels in het midden van de zaal werd alles uitgestald. Schilderijen, bloedkoralen kettingen, horloges, glazen, een klokje, Bijbels, teveel om op te noemen. Irene vertelde wat ze voor haar werk  allemaal taxeert: Inboedels, kunst, antiek. Ze vertelde ook dat de laatste 15 jaar het antiek heel erg in waarde is gedaald omdat er niet zoveel belangstelling meer voor is. Dus heb je soms nog oude kop en schotels, bordjes enz., niet te zuinig er op zijn maar gebruiken!! Dan  heb je er op dat moment plezier van.

Veel dingen die op de tafel lagen waren minstens 100 jaar oud. Alleen viel de waarde soms tegen omdat er gewoon geen belangstelling voor is. Uiteraard waren er wel meevallers. Een antiek klokje dat zeldzaam was, een schilderij met een schattig hondje en een Statenbijbel uit 1702. Een grote schaal die ondanks dat het geen echt antiek was, het in een modern interieur ook heel goed zou doen en ook daardoor ook interessant is. Maar ook de andere voorwerpen kregen alle aandacht. Misschien niet alles wat op tafel lag maar in grote lijnen wist iedereen toch of men kunst of kitsch had. Een voorbeeld van kitsch bij een bloedkoralen ketting. De originele bloedkoralen kralen zijn niet allemaal hetzelfde, de namaak wel!! Kitsch dus!!

Irene was onvermoeibaar en stond zelfs na afloop van de taxatie nog de mensen te woord. En saai, nee dat was het niet, want Irene wist alles op een leuke en boeiende manier te vertellen. We kijken terug op een gezellige, leerzame middag waarvan veel deelnemers, maar ook de vrijwilligers van hebben genoten.

 

 

Maria van Paassen

0174-881981
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken