- ZANDSCULPTUREN -

6 Oktober was het zover, het Zonnebloem-uitje naar de Zandsculpturen en Beeldentuin in Garderen en wat werden we verwend met het weer, het was schitterend: een zonnetje en aangename temperatuur!

We werden ontvangen door juffrouw Knotsebol en kregen eerst koffie of thee met appeltaart. Nadat we dit op hadden werden we door juffrouw Knotsebol naar een soort van oud klaslokaal gebracht en kregen we ouderwets les. Sommige konden zich maar moeilijk in de oude schoolbankjes hijsen maar het is gelukt. Ook moesten we de stembanden nog even inzetten, wat bij de een wat beter ging dan bij de ander, haha! Daarna konden we alle zandsculpturen gaan bekijken en wat zaten er ontzettend mooie dingen tussen. Alle sculpturen hadden als onderwerp 'Onze Vaderlandse Geschiedenis' dus het ging van de oorlog, VOC, Koningshuis tot aan Annie M.G. Schmidt.

Rond lunchtijd moesten we terug in het restaurant zijn en kregen we broodjes met soep, een kroket en wat te drinken. Daarna konden we nog verder kijken naar de zandsculpturen, schilderijen, de beeldentuin en de winkeltjes. Sommigen van ons, waaronder ik, mochten nog aan het draaiorgel draaien en hebben daarvoor een mooi diploma gekregen. Aan het einde van de dag hebben we met z’n allen op het terras in het zonnetje lekker koffie, thee of warme choco gedronken en een groepsfoto gemaakt.

Dank je wel Annet Rooks voor je stukje over de zandsculpturen.

Henriëtte Pouwels

024-3973655
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk