Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Bezoek aan de eerste Sparwinkel

Zonnebloem afdeling

In Leiderdorp staat het Sparmuseum, dat vroeger de eerste Sparwinkel was.

Op vrijdag 24 juni jl. heeft de Zonnebloem Zoeterwoude Dorp in het kader van kleinschalig museumbezoek het Sparmuseum in Leiderdorp bezocht. Met een groep van ongeveer 10 personen werden we door de heer van Gessel en zijn vrouw (die jarig was) gastvrij ontvangen. De koffie stond klaar. We hadden zelf cake meegenomen.

De heer van Gessel vertelde enthousiast over zijn Sparwinkel. Het was de eerste Sparwinkel en hij was er zelf geboren. Na sluiting van de winkel heeft hij er een museum van gemaakt. Hij heeft zelf miniatuurwinkeltjes gemaakt van de vele winkels die er allemaal in de Hoofdstraat zijn geweest.

Er was veel informatie te vinden over de geschiedenis van de Spar. Er was een ruime uitstalling van Sparartikelen. Ook was er in een hoek een ouderwets snoepwinkeltje. Helaas gaat het museum over drie weken sluiten. Hij vindt zelf dat de inrichting van het museum niet meer aansluit  bij de moderne tijd.

Na de verbouwing gaat het museum  Kijk- en Afhaalpunt heten. Het kijken bestaat uit de miniatuurwinkels uit de Hoofdstraat en het afhalen gaat over de groente – en fruitpakketten die je daar kan bestellen en afhalen.

We zijn blij dat we dit nog konden bekijken.

Het museum is telefonisch bereikbaar onder nummer 071-5895517.

Sabine Boons

06-37338438
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Evenementen en festivals