Ontspanningsmiddag

Feest bij de Zonnebloem - Zonnebloem bestaat dit jaar 70 jaar!

Afgelopen dinsdag (19 februari) vond de eerste grote activiteit van de Zonnebloem afdeling Rheden- De Steeg plaats.
Een feestelijke middag in het teken van het 70 jarig bestaan van de nationale vereniging De Zonnebloem.

Ruim op tijd arriveerden de eerste gasten bij Ons Huis in Rheden. Daar stond de koffie en de thee al klaar en kreeg iedereen een heerlijk gebakje versierd met het Zonnebloem logo.
Om twee uur opende de voorzitter, Wouter van den Bosch de middag.
Al sinds 1945 bestond het radioprogramma “radio ziekenbezoek de zonnebloem” gepresenteerd door Alex Wayenburg.
Maar op 19 januari 1949 werd de Zonnebloem opgericht zoals deze nu bekend is, met verschillende plaatselijke afdelingen door het land. Na dit stukje historie betraden “the Neigbour Sisters” het podium om de gasten te vermaken. De dames afkomstig uit Gorssel hadden een geweldig leuk en gevarieerd programma.

De gasten genoten zichtbaar. Behalve de vele herkenbare liedjes die de dames ten gehore brachten vertelden ze ook grapppige wetenswaardigheden en anekdotes over de oorsprong van de liedjes en over de originele zangers. Bij “mijn wiegie was een stijfselkissie” werd al vrolijk meegezongen, inhaken gebeurde bij “het kleine cafe aan de haven” en er gingen zelfs voetjes van de vloer bij de sneeuwbal wals.

Na een hapje en een drankje in de pauze gingen de dames weer vrolijk verder. Verschillende liedjes van Annie MG Schmidt kwamen voorbij en de gasten vermaakten zich prima. De dames kregen een heuse polonaise opgang en uiteindelijk stond iedereen die dat kon te zwaaien bij “ adieu mijn kleine garde- officier”. 
En zoals het ook bij optredens van Andre Rieu gaat was er een toegift.

Nadat de voorzitter de dames had bedankt vroeg een van de gasten om de microfoon. Deze mevrouw feliciteerde de Zonnebloem en bedankte alle vrijwilligers voor de geweldige middagen die telkens weer worden georganiseerd.
Voor de jarige zonnebloem werd “ Lang zal ze leven” spontaan in gezet. En zoals het gaat aan het eind van een feest, eerst koffie met een broodje kroket voordat een ieder weer huiswaarts gaat. De afdeling kan terug kijken op een zeer geslaagde feest middag.

 

Nolly Wildekamp

06-45038689
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk