Herfstrit

herfstrit-fotojpg

Herfstrit Zonnebloem afdeling Rheden - De Steeg

 

Half oktober was het weer tijd voor de jaarlijkse rondrit. Een herfstrit nieuwe stijl, het traditionele stamppotbuffet na afloop was vervangen voor een koffiestop halverwege.

Zeven vrijwillige chauffeurs en de Vriendenbus zijn met de gasten van de Zonnebloem Rheden op stap gegaan. Hoewel het “s-morgens leek te gaan regenen was het weer de gasten goed gezind, behalve droog was er zelfs een waterig zonnetje. Van Rheden uit ging de route omhoog naar de Posbank, via De Steeg langs de IJssel door de Havikerwaard richting Doesburg om via Steenderen en Drempt in Hoog-Keppel uit te komen. Daar bij de Gouden Karper stonden een paar vrijwilligers de gasten op te wachten, binnen stond alles klaar voor koffie met appeltaart. Voor de gelegenheid waren er op de tafels bloemstukjes met Zonnebloemen gezet, iets wat zeer werd gewaardeerd door gasten en vrijwilligers. Het was een gezellige drukte maar de klok werd in de gaten gehouden want de rit was pas halverwege. Na deze onderbreking ging de route verder via Velswijk, Hengelo, Keijenborg, Baak, Hummelo en weer terug naar Rheden. Ondanks dat de bomen nog niet op hun mooist waren hebben de gasten genoten van deze heerlijke middag die langs prachtige lanen, boerderijen en weilanden kwam. Rond de klok van vieren werden de gasten weer voor de deur afgezet.

De gasten hoeven het stamppotbuffet dit jaar niet te missen want  half november vindt deze activiteit plaats, iets om alvast naar uit te kijken.

 

Helaas vallen er door het jaar heen gasten af maar gelukkig komen er ook steeds nieuwe gasten bij waardoor Rheden-De Steeg een actieve afdeling kan blijven. Bij een actieve afdeling horen ook vrijwilligers. Gelukkig zijn die er ook, maar er is altijd behoefte aan extra vrijwilligers. Wat doet een vrijwilliger bij de Zonnebloem? Helpen bij activiteiten en bezoekwerk, een groot deel van de gasten is aan huis gekluisterd en vindt het fijn als er met regelmaat iemand een gezellig praatje komt maken.  Nieuwsgierig geworden? Meer informatie bij de voorzitter: Dhr. W van den Bosch zonnebloem.vandenbosch@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Nolly Wildekamp

06-45038689
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk