Stampottenbuffet

stamppottenbuffet-2019-fotojpg

Samen genieten van een heerlijk stamppottenbuffet.

Afgelopen dinsdag kwamen de gasten van de Zonnebloem afdeling Rheden- De Steeg naar Ons Huis voor het stamppot buffet. Jarenlang was dit de traditionele afsluiting van de herfstrit, maar op verzoek van de een aantal gasten zijn het nu twee aparte activiteiten geworden. Hoewel de gasten pas om vier uur werden verwacht kwamen de eersten ruim voor die tijd binnen lopen. Niet iedereen lukt het om zelfstandig te komen daarom werd een aantal deelnemers met de rolstoel gehaald en sommigen werden door de vrijwillige chauffeurs gehaald en gebracht.

Voor iedereen was er een plekje aan de grote ronde tafels en al gauw was het een gezellig geroezemoes terwijl de vrijwilligers met de koffie rond gingen.

Inmiddels begon het al heerlijk te ruiken en tegen vijf uur kon de voorzitter het buffet openen. Dhr. Brouwer, van ons Huis, had 45 kilo aardappelen geschild voor de diverse stamppotten, zo vertelde hij. Er was voor elk wat wils, zowel aan stamppotten als aan vlees en zout zuren. Dat het smaakte was goed te horen….. het werd steeds stiller in de zaal. Iedereen liet het zich goed smaken. Nadat duidelijk was dat niemand nog een rondje langs het buffet ging maken haalden de vrijwilligers de tafels af en kon het ijs worden geserveerd waarbij de verse vruchtjes en de slagroo natuurlijk niet ontbraken. Ook dat smaakte heerlijk. Het was al over zessen toen iedereen weer huiswaarts keerde.

Nolly Wildekamp

06-45038689
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk