Lunch + jeu des boules

img20210907123518976jpg

De Zonnebloem afdeling Rheden – De Steeg start haar activiteiten weer.

Na anderhalve jaar online vergaderen, telefonisch contact en het afgeven van presentjes is de afdeling weer aan het draaien. Als eerste stond een sportieve bijeenkomst, alleen voor de vrijwilligers gepland. Vrijdagmiddag 27 augustus, jeu de boules bij korfbalclub Rheko. Onder de bezielende leiding van mevrouw Gerrie Keizer en de heer Gerrit van Empel werden de ballen geworpen. Er werd serieus gespeeld, gelachen en geprobeerd een eigen draai aan de regels te geven. Kennelijk is camping jeu de boules toch een heel ander spel dan het echte spel hetgeen tot grappige situaties leidde Bij het ene team lukt dat beter dan bij het andere team, maar het ging niet om de punten maar vooral om het ontmoeten van elkaar.  Wat fijn om elkaar weer in levende lijve te ontmoeten, heerlijk om samen iets te drinken en samen actief bezig te zijn. De donkere wolken en de korte bui mochten de pret niet drukken. Bestuur en vrijwilligers staan weer klaar om de gasten te ontvangen binnen alle geldende Corona maatregelen.

Eerste activiteit voor de gasten na lange tijd.

Om de start een feestelijk tintje te geven waren alle gasten uitgenodigd om deel te nemen aan een gezamenlijke lunch die plaats vond op woensdag 7 september in Ons Huis in Rheden. Een groot deel van de gasten nam deel aan deze activiteit. Chauffeurs waren weer bereid om de gasten te brengen en te halen en de vrijwilligers waren blij de gasten te kunnen ontvangen en waar nodig te helpen. Extra feestelijk was de koffie met het gebakje en het over heerlijke ijsje met fruit als dessert. Iedereen zat gezellig met elkaar te praten en onderwijl te genieten van de lunch. Zowel de gasten als de vrijwilligers kijken terug op een fijne middag. Iedereen was het er over eens dat dit samen zijn ontzettend was gemist.

Volgende activiteit is een bingo. Dit keer verdeeld over 2 middagen om  de groepen niet te groot te hebben en de afstand te kunnen bewaren.

 

Nolly Wildekamp

06-45038689
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk