Geslaagd museumbezoek Enschede

Op donderdag 28 juli j.l. zijn we met 16 gasten op uitnodiging van de museumbus naar de museumfabriek in Enschede geweest

Iedereen had er erg veel zin in, want ruim voor 9 uur waren de eerste gasten al aanwezig op het PWA sportpark.  Gelukkig was de bus er ook al vroeg en kon iedereen een plaatsje uitzoeken.  Het weer was fantastisch, geen files onderweg en voldoende meloenblokjes en chocola om de reis goed door te komen.

De museumfabriek is gebouwd op de resten van een textielfabriek in de wijk Roombeek, die op 13 mei 2000 werd weggevaagd door de vuurwerkramp. De fabriek was op dat moment al leeg en onderhavig aan verval.  In en om het museum is uitgebreid aandacht voor de gevolgen van deze ramp.

Rond 11.30 uur waren we in het museum.  Iedereen had enorme trek in koffie of thee en we werden op onze wenken bediend.  Een (klein) koekje bij de koffie zou de feestvreugde nog verhoogd hebben, maar goed, om 13.30 was er al weer een lekkere lunch.

We werden in twee groepen verdeeld en de eerste groep ging naar o.a. een demonstratie weven en alles wat daarmee samenhangt. De andere groep ging onder leiding van een gids het museum bekijken.  Er was alle tijd voor het stellen van vragen en het bekijken van de collectie.  Al met al een geslaagde dag.  J

Annemarie van Loon

06-14575833
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Kunst en cultuur