50 jarig bestaan uitgebreid gevierd.

Afgelopen zaterdag, 1 oktober was het zover. Eindelijk konden we het 50 jarig bestaan van de afdeling Veghel, Zijtaart, Eerde en Mariaheide vieren.

De ochtend was gereserveerd voor de vrijwilligers. Een kleine 40 vrijwilligers werder eerst in het wijkgebouw "de zeveneiken"ontvangen met koffie en gebak. Daarna kon iedereen deelnemen aan een gezellige fotopuzzeltocht door het centrum van Veghel. Een uitstekende manier om nader met elkaar kennis te maken. Het viel ook niet mee om alle objecten op de foto's te vinden. Behalve een buitje bij het begin van de tocht, waren de weergoden ons goed gezind en kwam zelfs de zon te voorschijn. 

Na de prima lunch ging iedereen op weg. Vele chauffeurs waren er nodig om de gasten op te halen en naar de feestlocatie, het dorpshuis in Zijtaart te brengen.  Daar stonden andere vrijwilligers al klaar om de  ruim 90 gasten te ontvangen en naar hun plaatsen te begeleiden. De vrijwilligers van het dorpshuis zorgde er snel en vakkundig voor dat iedereen ook hier koffie en gebak voorgeschoteld kreeg.

De middag ging verder met een optreden van zangeres Pearl, die een heel programma aan luister- en meezingliedjes had. Het duurde dann ook niet lang voordat de polonaise werd ingezet. Een erg leuk optreden.

Nadien werd er een quiz gespeeld, weetjes over de zonnebloem, de jaren 70 en Veghel en de kerkdorpen kwamen aan bod.

Tegen 17.30 had iedereen wel trek gekregen en kwam "de Reiger" met een fantastisch buffet, dat afgesloten werd met een heerlijk ijsje.

Niet onvermeld moet worden dat er op deze dag nog 3 vrijwilligsters gehuldigd moesten worden.  Dinie van de Oever is al jaren vrijwilligster in onze afdeling, maar was voordien ook al vrijwilligster bij de landelijke organisatie.  Hulde.  Coby Koekoek en Marlies van de Spank kregen door de voorzitter, Gijs van de Bogert, ook een grote bos zonnebloemen als dank voor het feit dat zij al vanaf 1980 erg actief zijn binnen de vereniging.

Rond 19.00 uur werden de jassen weer opgehaald, de auto's voor gereden en ging iedereen weer, moe maar tevreden, huiswaarts.

Het was een prachtige dag, waarbij we de medewerkers/ vrijwilligers van het dorpshuis Zijtaart ontzettend willen bedanken voor het meedenken, het inrichten van de zaal en alle helpende handen op deze dag. Klasse! Hartelijk dank!

Het grootste woord van dank is er natuurlijk voor onze vrijwilligers die al ruim 50 jaar ervoor zorgen dat grote en kleine wensen van gasten ingewilligd kunnen worden.

 

Annemarie van Loon

06-14575833
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Evenementen en festivals
  • Kunst en cultuur