Jubilarissen en afscheid bestuursleden

Tijdens de jaarvergadering van Zonnebloem Veldhoven op 21 februari zijn vijf jubilarissen in het zonnetje gezet. Ook werd afscheid genomen van twee bestuursleden.

Ingrid Minnaert en Ria Grob (Zonderwijk-’t Look) zetten zich al 25 jaar in voor Zonnebloem Veldhoven en Margot Beelen (Noordrand), Lisa Verzijlenberg (Heikant-de Kelen) en Ton van Overbeek ieder 10 jaar. Voorzitter Arlette Verweirde speldde allen met uitgesproken waardering een vergulde of verzilverde speld op.

Ton van Overbeek nam ook afscheid als bestuurslid bezoekwerk en Ine Boogerd deed dat na 8 jaar secretarisschap. Als haar opvolger werd Marianne de Ruijter unaniem verkozen. Ine bood haar symbolisch een roos aan als overdracht van de werkzaamheden.

Ine Boogerd was een secretaris met hart voor de zaak, vermogen tot meedenken, proactief dingen uitzoeken, contacten leggen en stukken te voorschijn toveren. Ine vulde haar rol zó in, dat ze ook inhoudelijk meedacht en meesprak over bestuurszaken. Ze kende de wijkcoördinatoren, vrijwilligers, bestuursleden en andere relaties als geen ander. Ine was van alles op de hoogte en gebruikte die kennis ook voor betere plannen van Zonnebloem Veldhoven. De nieuwe secretaris Marianne kan voortbouwen op dit fundament.

Ton van Overbeek was 10 jaar bestuurslid bezoekwerk. Ook heeft hij samen met de vorige voorzitter Joop Sloot zijn sporen verdiend, niet in het minst bij de toch wel moeizame fusie van lokale afdelingen tot één Zonnebloem Veldhoven. Daarnaast heeft hij er bestuurlijk voor gezorgd dat landgoed Mariahoeve een veelbezochte locatie is geworden voor bezoeken van Zonnebloem Veldhoven.

Ton bedankte voor de samenwerking en bood iedereen chocolade paasei aan als symbool voor ideeën “om op te broeden”. Voor de functie van bestuurslid bezoekwerk is een vacature.

Marianne de Ruijter

0618648760
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan pretparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken