Bezoek zandsculpturen in Diepenheim

20190710115303jpg

Gasten genoten van de zandsculpturen.

Woensdag 10 juli bezochten vrijwilligers van de Zonnebloem Zutphen-Noord met hun gasten het zandsculpturenfestival in Diepenheim, rondom Kasteel Warmeloo.

Na de ontvangst van koffie met appelgebak in het koetshuis werden de rollators en rolstoelen opgezocht om door het prachtige park te wandelen en op zoek te gaan naar de zandsculpturen. Dit jaar was het thema “Sprookjes”

Er werd een bezoek gebracht aan o.a. Pinokkio, Alleen op de wereld, Harry Potter,Pipi Langkous en Catweazle. In totaal waren er 16 zandsculpturen.

Het Zwiebertje tafereel was binnen te vinden. Zwiebertje genoot met zijn Saartje van een kopje thee bij het gasfornuis. Meneer Bromsnor werd ontboden bij de burgemeester en Malle Pietje was blij verrast ons te zien en bood zijn handelswaar aan.

Het park omvatte verschillende vormen van tuinen, zoals het pinetum (naaldbomentuin), de franse en engelse tuin met Rococovijver. Ondanks dat sommige gasten het een lange wandeling vonden, hebben zij volop genoten van de zandsculpturen en het park.

 

Rond het middaguur werden we verwacht in het koetshuis voor een uitgebreide lunch. Na dit rustmoment werd de dag afgesloten met applaus voor de vrijwilligers.

 

 

Gerrie Vriezekolk

 

 

Ronald de Boer

0680058565
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?