Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Hoe toegankelijk zijn de festivals?

23-06-2015
Lekker in de buitenlucht met een stel vrienden genieten van goede muziek en leuke acts. Het altijd-goed-festivalrecept. Leuke festivals genoeg. Maar hoe toegankelijk zijn ze? Beleef! vroeg het Bart Kokx van stichting Signway.

Zijn de entreepoortjes breed genoeg? Heb je goed zicht op het podium? Kun je je op het hele terrein gemakkelijk verplaatsen? Het zijn enkele van de vele punten waarop testers van stichting Signway letten als zij een festival bezoeken. Bart Kokx: “Vervolgens geven we advies en een heleboel tips aan de organisatoren van het festival. Die zijn vaak verrast als ze horen hoe je met een paar aanpassingen de toegankelijkheid al flink kunt verbeteren. Mijn  festivaltips voor komende zomer:

1. Festival de Beschaving 
Utrecht, 27 juni 2015
“Een festival op een prachtige locatie: de botanische tuinen van Utrecht. Tussen exotische bloemen, planten en vogels kun je genieten van muziek, creatieve acts en een hapje en drankje. De entree en hoofdpaden zijn goed toegankelijk en er staat een rolstoelpodium voor het hoofdpodium. Je kunt met een rolstoel bij de bar komen en er zijn tafels waarbij je met een rolstoel kunt aanschuiven.” www.debeschaving.nl

2. Parkpop
Den Haag, 28 juni 2015
“Hét popfestival: gratis en drukbezocht. De toegankelijkheid van het park hangt door al het gras wel een beetje af van het weer, maar de hoofdwegen zijn geasfalteerd. De organisatie wil dat Parkpop voor iedereen is en heeft ons daarom gebeld. Dit jaar zijn er  geen rolstoelpodia, maar speciale zones vooraan bij het podium. En we zijn samen aan het bekijken of we voor mensen met een gehoorbeperking signdancers kunnen vinden, die live de muziek uitbeelden.” 

www.parkpop.nl

3. Duizel in het park 
Rotterdam, 8, 9 en 10 augustus 2015
“Hou je van een intieme sfeer, dan is dit een aanrader. Jong en oud komt met een picknickkleed onder de arm naar een mooi stadspark om te luisteren naar verhalen en gedichten. Dit jaar kun je poëzie zelfs in zes dimensies beleven, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.”
www.duizelinhetpark.nl


4. Noorderzon
Groningen, 20 t/m 30 augustus 2015
“Kom je uit het noorden van het land dan moet je hier naartoe. Het festival is in een mooi, goed bereikbaar park. Het is wel erg groot, wat voor rolstoelers vermoeiend kan zijn. Liefst tien dagen is er van alles te doen, te zien en te maken. Van voorstellingen van lokale en regionale theatermakers tot kunst, muziek en workshops waarbij je zelf mooie dingen kunt maken.”
www.noorderzon.nl


5. Mysteryland
Haarlemmermeer, 28 t/m 30 augustus 2015
“Dance met internationale allure, omlijst door een mooie boodschap. De meest diverse muziekstromen, de hipste dj’s en de nieuwste special effects. Signway heeft de organisatie drie jaar geadviseerd over de toegankelijkheid: van de tekening van het terrein tot een lastminutecheck van de podia en tenten. Heel leuk: vanaf een enorm zandplateau geniet je in je rolstoel van een topuitzicht over de podia.”
www.mysteryland.nl

6. Huntendwarspop
Ulft, 15 augustus 2015
“Opgericht als inclusief popfestival voor mensen met én zonder beperkingen. ‘Speciale mensen’, zoals de organisatie ze noemt, betalen een gereduceerd tarief met als doel zoveel publiek met een beperking te trekken, dat het juist niet meer opvalt. Echt super hoe de organisatie gaat voor toegankelijkheid.”
www.huntendwarspop.nl

Wil je ook festivals testen voor Signway of volgen wat Signway allemaal bereikt? Kijk op www.signway.eu