Activiteitengroep 40-65: Filmavond (2013)

Zonnebloem afdeling

Jackie

Op 7 maart 2013 was het zover! We zijn met zijn allen naar Culs’s filmhuis geweest in het CCOG om de film Jackie te bekijken. Al vroeg kwamen de rolstoelbussen aangereden. Voor menig fysiek beperkte gast is het een hele toer om uit te gaan. We hebben hen opgevangen in het Café ‘Bij de buren’, dat ons, samen met Cul’s filmhuis, deels gesponsord heeft.

De film, waarin Nederlands gesproken werd, was leuk. Het doet je goed als je iedereen met een glimlach in de zaal ziet kijken naar de film en het geeft helemaal voldoening als je de gasten hoort lachen.
Het verhaal gaat over een tweeling Sofie en Daan welke zijn opgevoed door twee vaders. Wanneer er totaal onverwacht een telefoontje van hun, tot dan toe onbekende, biologische moeder uit Amerika komt, storten ze zich in een avontuur waardoor alle veronderstellingen die ze hadden op losse schroeven komen te staan. Door de reis met de raadselachtige en onaangepaste Jackie verandert het leven van Sofie en Daan voorgoed.

We hebben voor een ‘film’ gekozen omdat dit bij menige gast op de wensenlijst stond.
Ook vonden de mensen het leuk om eens een keertje gewoon ‘uit’ te gaan, net als ‘gewone’ (niet fysiek beperkte) mensen.
Het filmhuis was hierdoor gezellig vol en naderhand hebben we nog een uurtje nagepraat.
Al met al was het een geslaagde avond. De nieuwe vrijwilligers vonden het spannend, maar waren tevreden.

Martin Koerntjes

026-3115544
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten