Zonnebloem afdelingswebsite

Wat ontzettend fijn dat je onze website bezoekt!

 

Algemeen

De Zonnebloem is er voor iedereen (vanaf 18 jaar) met een lichamelijke handicap waardoor het ontmoeten van (nieuwe) mensen niet vanzelfsprekend is. Jong en oud. Wie je ook bent en wat je ook graag doet. Kijk voor meer informatie op de website van de Nationale Vereniging De Zonnebloem. De mensen, die binnen de doelgroep van de Zonnebloem vallen, noemen wij onze gasten.

De Zonnebloem is de grootste vrijwilligersorganisatie van Nederland met meer dan 42.000 vrijwilligers. Binnen onze regio in de Liemers zijn ca. 400 enthousiaste vrijwilligers actief, die graag een steentje bijdragen aan een zorgzame samenleving.

Wij bezoeken mensen met een fysieke beperking aan huis. Gewoon voor een praatje of een kopje koffie/thee. Gezelschap en een goed gesprek staan bij deze ontmoetingen centraal. Dikwijls wordt er ook iets ondernomen: b.v. een wandeling of een bezoek aan een winkelcentrum. Uitstapjes, die voor veel mensen gewoon zijn, zijn voor mensen met een fysieke beperking heel bijzonder.

Naast bezoekwerk organiseren wij ook regionale en plaatselijke activiteiten, evenementen, uitstapjes met de bus, rondvaarten, vakanties en nog veel meer.

Naar boven

Zonnebloem-regio De Liemers

De Zonnebloem-regio De Liemers is één van de vele regio’s, verspreid over heel Nederland, van de Nationale Vereniging De Zonnebloem.

Onze regio bestaat uit

Naar boven

Activiteiten en vakanties

Kun je door jouw ziekte of handicap niet meer gemakkelijk de deur uit? En zou je toch graag een dagje er op uit gaan of een weekje op vakantie? De activiteiten en vakanties van de Zonnebloem zijn voor jong en oud, dicht bij huis of wat verder weg, in een grote groep, een klein gezelschap of één op één. Kortom: voor elk wat wils. En altijd met veel persoonlijke aandacht, begeleiding en gezelligheid.

Naar boven

De plaatselijke afdelingen van onze regio organiseren verschillende activiteiten meer bij jou in de buurt. Denk b.v. aan een picknick, een spellenmiddag of een bezoek aan een winkelcentrum. Maar ook gaan we met je mee naar het theater of museum. Wat jij wilt.
Klik hier voor de plaatselijke afdeling bij jou in de buurt.

Naar boven

Jongerengroep 18-45 jaar

Voor jongeren met een fysieke beperking en woonachtig in Gelderland-Oost organiseert een groep jonge deelnemers en vrijwilligers diverse activiteiten.

De groep bestaat momenteel uit deelnemers en vrijwilligers die uit Arnhem, Braamt, Didam, Doetinchem, Duiven, Hummelo, Kilder, Velp en Zevenaar komen.

Onze jongerenwerkgroep werkt vraaggestuurd. Dat wil zeggen dat deelnemers of vrijwilligers met ideeën moeten komen. Het uitgangspunt is dat we leuke activiteiten organiseren waar de deelnemers zin in hebben. Dit kan een activiteit een-op-een zijn, in een kleine groep of met de hele groep. Samen wordt besproken of en hoe invulling kan worden geven aan de ideeën. We maken een planning en soms gaan we ook spontaan op pad als iemand een ingeving heeft.

Activiteiten die onder andere hebben plaatsgevonden:

 • Kerst shoppen bij Intratuin
 • Muziekquiz
 • Sint bingo
 • Barbecue

Wil je meer informatie over deze geweldige groep, wil je je aanmelden als deelnemer of vrijwilliger neem dan contact op met Angela Kluitman, tel. 06-51 89 29 61 of per e-mail.

Naar boven

Activiteitengroep 40-65 jaar

Sinds eind 2012 is een aantal enthousiaste vrijwilligers bezig om activiteiten te organiseren voor gasten van de Zonnebloem in de leeftijd van 40 tot 65 jaar.

Vanaf eind 2012 zijn onder andere de volgende activiteiten georganiseerd:

 • Zingen in het Meezing-café in Duiven
 • Bezoek aan het filmhuis
 • Schilderen van beeldjes of schilderij, bloemschikken, mozaïeken
 • Pannenkoeken eten, barbecueën of High Tea in het Horsterpark
 • Bezoek aan de Kerstmarkt bij Intratuin
 • Deelname aan chocolade workshop

Heb jij als gast van de Zonnebloem zelf ideeën voor een activiteit of zin om aan activiteiten voor deze groep mee te doen, meld je dan aan bij één van de contactpersonen: klik hier.

Naar boven

Plaatselijke afdelingen

Onder de Zonnebloem-regio De Liemers vallen, naast de hiervoor genoemde leeftijdsgroepen, de volgende plaatselijke afdelingen:

Afdeling Secretariaat Tel.
Didam – Loil – Nieuw-Dijk    
Doesburg e.o.    
Duiven – Loo    
Groessen    
Herwen – Aerdt – Pannerden    
Lobith – Tolkamer – Spijk Mevr. R. Putman 0316 - 54 21 80
Westervoort    
Zevenaar-Oost/BOOZ    
Zevenaar-West    

De website van de afdeling Lobith – Tolkamer – Spijk is nog niet geactiveerd. Daarom staat daarachter de contactgegevens van het secretariaat van deze afdeling. Als je op één van de andere plaatselijke afdelingen klikt, dan kom je op de website van die afdeling. Daar vind je ook de contactgegevens van die afdeling.

Naar boven

Donateurs

Jouw gift, groot of klein, is erg betekenisvol voor de Zonnebloem. Met jouw bijdrage kunnen wij mensen met een fysieke beperking de tijd van hun leven bezorgen tijdens bezoekwerk, activiteiten of vakanties. Jouw steun maakt bijzondere ontmoetingen mogelijk, waardoor niemand langs de zijlijn hoeft te staan.
Wil jij ons financieel ondersteunen?
Dan kun je een eenmalige donatie of maandelijkse bijdrage overmaken naar
NL96 RABO 0314 8213 33 t.n.v. Zonnebloem regio de Liemers Zevenaar.
Kijk op de landelijke website van de Zonnebloem voor nog meer informatie voor donateurs.

Naar boven

Sponsors

Bedrijven zijn voor de Zonnebloem een belangrijke partner om een bijdrage te kunnen leveren aan een zorgzame samenleving. Of jouw bedrijf nu groot of klein is, landelijk of lokaal opereert: jij kunt (met jouw medewerkers) altijd iets betekenen voor mensen met een fysieke beperking.
Door samen te werken met de Zonnebloem, kun je bovendien laten zien hoe maatschappelijk betrokken jij bent. Een mooie manier is om jouw medewerkers in te zetten als vrijwilliger voor één dag en zo anderen de dag van hun leven te bezorgen. Klik hier voor een voorbeeld van een dergelijke sponsoractie.
Neem vrijblijvend contact op met ons secretariaat.

Naar boven

Regiobestuur De Liemers

Als regiobestuur ondersteunen we de plaatselijke afdelingen van de Zonnebloem binnen de Liemers bij hun werk.
Klik hier voor een overzicht van het bestuur en projectvrijwilligers.

Naar boven

Martin Koerntjes

026-3115544
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

 • Kunst en cultuur
 • Creatieve workshops
 • Buitenactiviteiten