Activiteitengroep 40-65: Zeepkettingen maken

Zonnebloem afdeling

Workshop Zeepketting maken

Voor maandagmiddag 19 mei kregen wij een uitnodiging voor een workshop.
Wij gaan een zeepketting maken.
Deze workshop werd gegeven door Hetty van Elburg in de bibliotheek te Duiven. Wij werden verwacht om 13.30 uur en kregen meteen koffie of thee met een grote punt appeltaart met slagroom.

Om 14 uur gingen wij aan het werk. Hetty had al van tevoren de zeepjes gegoten in veel verschillende vormen (zeedieren, schelpen, huisdieren, bloemen enz.) en kleuren.
Zij vertelde ons wat de bedoeling was en gaf tips over de vele mogelijkheden en kleurcombinaties. In de zeepjes moest met een prikker een gaatje gemaakt worden, zodat het dunne draadje erdoor gehaald kon worden. Tussen de zeepjes regen wij kraaltjes. Terwijl wij bezig waren liep Hetty rond en keek bij iedereen om hier en daar advies en tips te geven. De zeepketting kon nog met lintjes en strikjes opgeleukt worden. 

Iedereen was leuk en gezellig bezig. De resultaten mochten er zijn. De kettingen mochten wij mee naar huis nemen. De mijne hangt nu op de gasten wc. Het is leuk om te zien en ze ruikt lekker.

En weer was het een gezellige middag!

Martin Koerntjes

026-3115544
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten