Buitenlandse vakantie (2013)

Zonnebloem afdeling

Vakantie Neuerburg - Mei 2013

Vanuit alle plaatsen uit de Liemers hebben gasten en vrijwilligers van 28 april tot en met 3 mei 2013 een vakantiereis naar Duitsland en Luxemburg gemaakt. Een bus vol Liemerse mensen, die allemaal zin hebben in een een gezellige week met aangepaste activiteiten. De gasten en vrijwilligers hebben genoten van de uitjes. Er was veel te zien. Ze hebben ook genoten van elkaar want de deelnemers konden het uitstekend met elkaar vinden.

Groene bossen, mooie dalen, met water gevulde vulkaantrechters, oude burchten, borrelende mineraalbronnen en pittoreske dorpjes met knusse vakwerkhuisjes. Aan schoonheid geen gebrek in de Duitse Eifel. Het door vulkanisme gevormde middelgebergte op de grens met België en Luxemburg heeft niets van haar boeiende ongereptheid verloren. Midden in dit geliefd vakantieparadijs ligt het middeleeuwse stadje Neuerburg, de thuishaven van Freizeit- und Tagungs Hotel Euvea.

En dan begint de vakantie. Om bij te komen van de busreis lekker samen aan de koffie.
Het blijft niet alleen bij lekker eten en drinken. Overdag en 's avonds is er een programma. Zo trekken de vakantiegangerse er op uit om de omgeving te verkennen.

Wandelend door het park of op excursie in een dierenpark of in de stad rondkijken naar al het fraais dat daar te zien is. Uiteraard wordt een mooie kerk bezocht en luisteren gasten en vrijwilligers naar een gids, die over het fraaie gebouw interessante dingen weet te vertellen.

En laat nou precies midden in de vakantie Willem-Alexander gekroond worden. Geen probleem. De Duitse televisie geeft een perfect verslag van de kroning. En onze Duitse gastheer speelt op dit heuglijke gebeuren in met prachtig gedekte tafels en gasten en vrijwilligers komen helemaal in Oranjesferen.

's Avonds zitten gasten en vrijwilligers gezellig bijeen. Een praatje, een drankje, wat knutselen of samen zingen en... onze vrijwilligers treden op. Zij laten zien wat ze kunnen.

Als u meer beelden wilt zien over de vakantieweek in Neuerburg, klik dan hier.

Martin Koerntjes

026-3115544
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten