Dagboottocht (2013)

Zonnebloem afdeling

Dagboottocht Rheden

Met 200 gasten en 20 vrijwilligers aan boord vertrok op vrijdag 12 april om 10.00 uur de Eureka van de kade in Rheden. Via de Gelderse IJssel, de Nederrijn, het Pannerdens Kanaal en de Waal werd koers gezet naar Nijmegen. Het was fris buiten, maar gelukkig was het helder weer en genoten de passagiers van het mooie uitzicht. Zo nu en dan trokken gasten naar het dek om even uit te waaien.

Er viel veel meer te genieten: het smartlappenkoor Wiamie uit Wehl-Didam zong met begeleiding van muzikanten bekende smartlappen. Zang werd afgewisseld met leuke acts van fraai verklede dames. Theo Banning uit Tolkamer vermaakte de gasten als disk-jockey met een gevarieerd programma. Deze optredens vielen erg in de smaak. Uiteraard ontbrak de bingo en de verloting niet, zodat er leuke prijsjes konden worden gewonnen. De koffie, de drankjes en hapjes's morgens en 's middags smaakten. En om 12 uur genoten alle passagiers van een heerlijk stamppotbuffet. Om half vijf dankte voorzitter Ine Hermsen alle vrijwilligers, de artiesten, de 2 stagiaires (Milan en Jelle) van het Candea College en het personeel van de boot voor hun inzet. Met een overweldigend applaus lieten de gasten hun waardering blijken. Een mooie tocht met gezellige gasten eindigde om 17.00 uur. Het thuisfront stond de vaargasten op te wachten. Chauffeurs en familieleden zullen ongetwijfeld genoten hebben van de enthousiaste verhalen van de gasten.

Klik hier voor de foto's.

Martin Koerntjes

026-3115544
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten