Theatermiddag (2014)

Zonnebloem afdeling

Ron Brandsteder schittert bij Zonnebloem in CCOG

Afgelopen vrijdag 24 oktober 2014 was het eindelijk zover. In het CCOG in Duiven bracht een professioneel gezelschap de nieuwe Zonnebloem Theatervoorstelling “Diner voor Twee” op de planken: Ron Brandsteder, Joke de Kruijf, Petra Berger, Rolf Koster en Arwin Kluft namen samen met twee jonge acteurs van de Nederlandse Musicalacademie, Tamara Juinen en Guus Boswinkel, de rollen voor hun rekening.

Ruim 300 gasten van Regio De Liemers van de Zonnebloem kwamen uit alle delen van de Liemers naar Duiven om deze prachtige musical te aanschouwen.

“Diner voor twee” is het komische verhaal over Maître Bernardo (Ron Brandsteder), die samen met een nichtje (Tamara Juinen) en neefje (Guus Boswinkel) uit Nederland het unieke drie-sterren hotel/restaurant ‘IL Mona Lisa’ in Venetië bestiert. Vanuit alle windstreken vinden gasten hun weg naar zijn bijzondere etablissement dat plaats biedt aan slechts twee gasten, waardoor kwaliteit en privacy optimaal gewaarborgd zijn. Ditmaal zijn de vermogende Babs (Petra Berger) en Adelbert (Arwin Kluft) zijn gasten. Het tweetal is een internationaal vermaard zangers-echtpaar dat voor de elite zal optreden tijdens het Venetiaanse Carnaval. Het echtpaar zit nog maar nauwelijks aan het voorgerecht als Koos (Rolf Koster)  en Sjaan (Joke de Kruijf) uit de Jordaan plotseling hun opwachting maken. Hij is ex-taxichauffeur, zij kapster. Ze hebben het arrangement gewonnen in de Vriendenloterij en door een onfortuinlijke reserveringsfout staan ze eveneens geboekt voor vanavond. De twee koppels blijken ook nog eens bepaald geen match. Maître Bernardo, met een prachtig Italiaans accent, staat voor de lastige, zo niet onmogelijke taak om naast de avond ook zijn gezicht te redden, want de rapen zijn goed gaar.

Uiterst vermakelijke ontwikkelingen zijn het vervolg afgewisseld door o.a. Joke de Kruijf en Petra Berger prachtig gezongen bekende liedjes, die de gasten enthousiast meezingen.
Voor de gasten van de Zonnebloem was het een onvergetelijke middag.

De organisatie kijkt tevreden terug op een vlekkeloos verlopen happening, met dank aan de 30 vrijwilligers van de Zonnebloem, de professionele ondersteuning door het personeel van het CCOG en twee Duivense politieagenten, die na afloop zorgden voor een veilige oversteek van de Kastanjelaan.

Klik hier voor de foto's.

Martin Koerntjes

026-3115544
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten