Vrijwilligersdag (2014)

Zonnebloem afdeling

Vrijwilligersdag geslaagd

Na de opening startte  de zevenaarse wethouder Stef Bijl met een korte  toespraak om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet in de afgelopen periode.‘De liemerse gemeenten beseffen zich terdege hoe belangrijk de rol van organisaties als de Zonnebloem in de toekomst gaat worden en zullen zich maximaal inspannen, hen te ondersteunen’, zo stelde hij.

Ook werd de Toekomstvisie van de Zonneboem gepresenteerd door voorzitter Ine Hermsen. ‘Hoe de hervormingen in de langdure zorg echt gaat vallen bij onze doelgroep moeten we afwachten. Zeker is wel dat eenzaamheid niet meer met thuishulp opgelost gaat worden’. Ook werd stilgestaan bij het belang om helder te zijn over de doelgroep. Het criterium om te bepalen of mensen tot de doelgroep behoren is ‘fysieke beperking’ door ziekte of handicap. Voor hen willen wij sociale en recreatieve activiteiten organiseren mede om te voorkomen dat zij in een sociaal isolement geraken, zeker nu de doelgroep langer thuis gaat wonen. Samenwerken met elkaar en samenwerken met andere organisatieswordt steeds belangrijker. Door de krachten te bundelen kunnen we de deelnemers van de Zonnebloem beter bedienen en zijn we duidelijker waar we voor staan en waar we voor gaan .’ gaf zij aan.

Ook kregen de vrijwilligers een korte workshop over het gebruik  van een AED om te reanimeren. Daarna werden op de vrijwilligersdag bij Zalencentrum Staring getrakteerd op een prachtig optreden van ‘Stay in Tune’, welke belangeloos een fantastisch optreden verzorgde. De prachtige stem van Jacklien Brinkhorst, gecombineerd met mooie liedjes van Ilse de Lange, Adele maar ook van  Ruth Jacott met  o.a. ‘Leun op mij’ pasten goed in de dag en lieten de vrijwilligers niet onberoerd.

Alhoewel het publiek enigszins sceptisch naar het optreden van Ratelband uitkeek,  kreeg hij de zaal al snel plat en liet al snel de vrijwilligers in een polonaise door de zaal  dansen om even later te bespreken wat ‘bewegen’ met je kan doen. Ratelband benadrukte het belang van ‘veranderingsbereidheid’ en rekte ‘de comfortzone’ in de zaal stevig op  door een vrijwilliger in het gebroken glas te laten springen. Zonder een schrammetje verliet zij het podium. Ratelband gaf aan dat zijn optreden ‘zijn bijdrage’ was voor de maatschappij , hij stond er ‘als vrijwilliger’.
 

 

Martin Koerntjes

026-3115544
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten