Activiteitengroep 40-65: Zomerse schildermiddag in het park

Zonnebloem afdeling

Op vrijdag 12 juni stond een middagje schilderen in het Horsterpark op het programma.

Omdat het hier een buitenactiviteit betrof, waren we eerst bang voor regen. Gelukkig konden we de afspraak maken met het Theehuis in het park, dat we bij regen binnen mochten komen schilderen. Het werd echter geen regen, maar 30°. Dat was voor enkele gasten helaas reden om te annuleren, omdat dit toch te warm voor hen werd.
Schilderes Adrianne Kiewiet had een mooi plekje aan de grote vijver voor ons uitgezocht. Onder een boom en enkele parasols van het Theehuis zaten we op een heerlijke schaduwplek met een klein fris briesje en we merkten gelukkig niet dat het zo warm was. Iedereen kreeg een schildersezel en Adrianne trakteerde ons op een heerlijk stuk zelfgemaakte kwarktaart met koffie en thee. Na een korte uitleg van haar werd er eerst een aarzelend begin gemaakt op het witte doek, maar al gauw werd er fanatiek geschilderd en ontstonden er leuke creaties, mooi en kleurrijk.
Na 2 ½ uur had ieder zijn schilderij klaar en togen we naar het theehuis voor een groot glas fris met een broodje kroket, wat er bij ons allemaal goed inging! Ondanks de geringe opkomst werd het voor een ieder een geweldige middag, alsof we op vakantie waren! Men ging met een voldaan gevoel en een uniek kunstwerkje onder de arm naar huis. Het was een zeer geslaagde middag !

Martin Koerntjes

026-3115544
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten