Krasvakantie: Lüneburger Heide-Celle 2015

Zonnebloem afdeling

Zonnebloem regio De Liemers ging met de Kras-busvakantie naar de Lünerburgerheide, van 29 juni t/m 3 juli 2015.

De reis werd gemaakt door 46 deelnemers, waarvan 22 rolstoelers, en begon in Zevenaar bij het AC-restaurant als vertrekpunt, bij de oprit A12.
De bestemming was Celle, een stad in de Duitse deelstaat Nedersaksen en de hoofdstad van het gelijknamige Landkreis. De stad telt 68.000 inwoners en ligt aan de Aller aan de zuidrand van de Lünerburgerheide.
We hebben overnacht in Hotel Tryp. Dit is een gezellig familiehotel, dat goed toegankelijk is met ruime kamers en een goede service met een uitgebreid ontbijt- en lunchbuffet. Telkens stond er weer wat nieuws voor ons klaar. 

Op de eerste dag kwamen we aan in Celle. We hebben de stad met de mooie vakwerkhuizen verkend, gewinkeld en heerlijk op een terras gezeten. Iedereen genoot van het mooie weer.

Op de tweede dag maakten we een excursie naar de Herrenhaus-garten, een van de prachtigste tuinen van Europa in Hannover. Daar bezichtigden wij de bijzonder aangelegde tuinen en lanen met de prachtige beelden en de zwanenfontein.
Het was inmiddels tropisch warm geworden en we zochten verkoeling met een ijsje op een terras in de schaduw. “Dit is echt vakantie !”, vonden we.

Op dag drie werden we verrast met een bezoek aan het orchideeën-paradijs in Nienburg, prachtige arrangementen met bijzondere bloemen! Daarna volgde een rondvaart over de Weser. Dat was heerlijk verkoelend en weer prima verzorgd.

Voor de vierde dag werd wegens de warmte de planning iets gewijzigd.
We maakten een rondrit door de omgeving met de bus en lunchten bij McDonalds.
In Niederhaverbeck stonden drie koetsen met paarden voor ons klaar en werden we rondgereden over de Lünerburgerheide.
Wat een verrassing, in de koets en onder de bomen was het vorstelijk toeven.
Terug in het hotel was er voor de avond een spannende bingo, en daar hebben we allemaal erg van genoten.

Onze heerlijke vakantieweek eindigde op de vijfde dag met een goed verzorgd afscheidsdiner in De Lutte, waar we gezellig nog eens met elkaar van de mooie week konden nagenieten.
Terug in Zevenaar bij het opstappunt werden telefoonnummers en adressen uitgewisseld, … voorlopig hebben we er nieuwe vrienden bij!
Het was een zeer geslaagde vakantieweek.

Verslag van Sonja Speijers - Vrijwilliger vakanties Zonnebloem De Liemers.

Voor deze reizen kunnen deelnemers zich aanmelden bij Sonja Speijers. Zij verzorgt de Krasvakanties voor de Zonnebloem regio De Liemers, ook zonder dat men Zonnebloemgast is. Mensen die zelfstandig op reis kunnen, maar toch een beetje extra zorg en ondersteuning nodig hebben, kunnen zich vrij aanmelden.
Begeleiding is dan in handen van Zonnebloem-vrijwilligers.
Voor deelname aan volgende vakanties, bel Sonja Speijers: 06-38 75 62 25.

Martin Koerntjes

026-3115544
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten