Zonnebloem-dagtocht naar Amsterdam

Zonnebloem afdeling

Prachtig weer, de mooie grachten met de bruggetjes en de panden voorzien van verschillende ornamenten. Dat is toch mooi om te zien!

Op vrijdag 26 juni 2015 heeft de Zonnebloem Regio De Liemers haar jaarlijkse rondvaartboottocht door Amsterdam gehouden. Met 45 gasten en hun begeleidende vrijwilligers werd de busreis naar Amsterdam ondernomen, de speciale rolstoeltoegankelijke bus van de Betuwe Expres stond voor ons klaar in Zevenaar. Vergezeld met leuke bezienswaardigheden verteld door de chauffeur, en met enkele Amsterdamse liedjes werd richting Amsterdam gereden. Onderweg bekeken we de mooie landhuizen met de theekoepels langs de Vecht, prachtig! In Amsterdam lag de Zonnebloem rondvaartboot al op ons te wachten en na het inschepen werden we ontvangen met koffie en thee met cake. In ruim 3 uur tijd zagen we veel van de grachten en het IJ, waarbij onze gids veel over de stad wist te vertellen. We genoten van het prachtige weer, waardoor de drukke stad op het water en daarbuiten gezellig aandeed. Vooral de mooie grachten met de bruggetjes en de panden voorzien van diverse ornamenten waren mooi om te zien. De lunch die later werd geserveerd maakte het geheel compleet. Voldaan gingen we na afloop weer in de bus richting Zevenaar. Zowel de gasten als de vrijwilligers van de Zonnebloem kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag.

Voor meer foto's klik hier.

Martin Koerntjes

026-3115544
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten