Activiteitengroep 40-65: Bezoek aan Bronbeek

Zonnebloem afdeling

Het was leuk om weer nieuwe mensen ontmoet te hebben en ervaringen uit te wisselen, ons te realiseren dat wij het nog heel goed hebben.

We werden om 10.00 uur ontvangen met koffie en thee en een heerlijk stuk spekkoek. Onze groep bestond uit 9 personen.
We kregen een rondleiding van 1½ uur met mevrouw Bep van Leeuwen. Zij nam ons mee op een boeiende tocht door het museum. Ze kon heel indrukwekkend vertellen over de oorlog van Indië tot Indonesië 1945 – 1950 en wat er allemaal was gebeurd. Ze had zelf in het kamp gezeten en kon uit eigen ervaring vertellen over jaren van geweld, onzekerheid en hoop.
Het was indrukwekkend om de geweren te zien, waarmee mensen zijn vermoord. De soldaten waarvan de foto’s in het museum hangen, waren gewoon jonge jongens.
Na de rondleiding kregen we als afsluiting een lunch in het restaurant: Indische kippensoep met kroepoek en mini-loempia’s. Ieder liet zijn eigen gedachten gaan en kon zich een voorstelling maken van hoe deze bizarre oorlog moet zijn geweest.
Na de heerlijke lunch namen we rond 14.00 uur afscheid van elkaar. Het was leuk om weer nieuwe mensen ontmoet te hebben en ervaringen uit te wisselen, ons te realiseren dat wij het nog heel goed hebben.

Organisatie en vrijwilligers van Zonnebloem De Liemers groep 40 – 65 jaar: hartelijk bedankt voor het organiseren van deze bijzondere dag.

Martin Koerntjes

026-3115544
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten