Activiteitengroep 40-65: Mega Piraten Festival

Zonnebloem afdeling

… stappen met de Zonnebloem en de NUON !

In plaats van het traditionele personeelsuitje sponsort de NUON verschillende goede doelen, zoals de Zonnebloem, met diverse uitjes voor mindervaliden, waarbij personeelsleden worden gestimuleerd zich eenmalig daarbij in te zetten als begeleidende vrijwilliger.

Op uitnodiging van de Zonnebloem en de NUON gingen wij daarom zaterdagavond 10 december jl. met 4 rolstoelers, 1 Zonnebloem-begeleider en 3 NUON begeleiders, naar het Mega Piraten Festijn in het Gelredome in Arnhem. Wat een feest !!

Het Gelredome was afgeladen vol met bijna 30.000 mensen, op de tribunes en op het leeggemaakte veld, dansend en meezingend met de favoriete Nederlandstalige artiesten. En jawel,  iedereen kwam langs om even zijn lied te zingen : 

Jan Smit, Frans Bauer, Monique Smit, Wolter Kroes, Koos Albers, Jannes, Ancora, Django Wagner, Jannes, Luv’, Marianne Weber, Sieneke, Vinzzent, Frans Duijts, om er maar eens een paar te noemen.

Vanaf het begin zat de stemming er goed in en we zongen mee als nooit te voren. Het Nederlandse lied leeft en wordt van harte gezongen, door alle artiesten en het publiek.

“Nu komt Manuela”, zegt Lea en ik knik, het zal vast de volgende zangeres zijn. “Hier is voor jullie Jaques Herb!” Nou, dan gaan ze vast samen zingen, denk ik nog. Maar nee, pas als de presentator meldt dat de dokters na 40 jaar nog niet klaar zijn met opereren, en Manuela nog steeds kritisch ligt, komt bij mij de herkenning !

Inmiddels is op het middenterrein de polonaise ingezet, worden mensen in de lucht gegooid, geven we elkaar dienbladen bier en cola door, hebben anderen zich een flitsend hoedje opgezet en lijkt het hele Gelredome één grote ouderwetse bruiloft.

We hebben feest en maken plezier, geweldig … wat een belevenis !

Dank aan de NUON en aan de Zonnebloem, wij hebben een reuze leuke zaterdagavond gehad !! Gewoon in je rolstoel, hartstikke fijne plaatsen op de rolstoeltribune met goed zicht, genoeg ruimte en gemoedelijkheid, prima geregeld!

Op de foto staan Niek van de Wetering, Fred Hoogeveen, Lea Bolder, Gonny Heijting, samen met Rob Cornelissen, Peter Gooijer, Vinn de Jong en Annelien Luik.

Martin Koerntjes

026-3115544
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten