Activiteitengroep 40-65: Schilderen met paletmes

Zonnebloem afdeling

Het resultaat mag er zijn!

Sinds eind 2012 is een aantal enthousiaste vrijwilligers in de Liemers bezig om activiteiten te organiseren, voor gasten van de Zonnebloem in de leeftijd van 40 tot 65 jaar.

Woensdagmiddag 5 april jl. was er in dit kader een schilderactiviteit met paletmes in het dorpshuis te Groessen georganiseerd. De gasten van de Zonnebloem werden in deze techniek begeleid door kunstenaar/dichteres Pam Hessels uit Loo, die deel uitmaakt van schilderskring 'De Witte Hemel' in Drempt. Na een kopje koffie met cake gingen de vijftien deelnemers aan de slag.

De techniek van het schilderen met paletmes viel reuze mee. Het paletmes is een langwerpig soort plamuurmes waarmee op een palet of glasplaat verf van de gewenste kleur en smeuïgheid kan worden gemengd. Pam instrueerde de deelnemers op hun eigen gevoel af te gaan, de kleuren te kiezen die je voorkeur hebben en de vorm die je gewoonweg mooi vindt. De eerste kleuren kwamen al snel op het doek.
In de pauze had een ieder al de helft van het doek gevuld en werd snel duidelijk dat de instructies waren opgevuld. Iedereen had bijna een uniek schilderij.
Pam vervolgde de middag met het voorlezen van twee gedichten. Dit intermezzo werd gewaardeerd en inspireerde iedereen tot het voltooien van het schilderij.

Al met al een geslaagde middag voor de gasten van 40-65 jaar van De Zonnebloem in de regio De Liemers.

Martin Koerntjes

026-3115544
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten