Act.gr.40-65: Burgers ZOO

Zonnebloem afdeling

Op een druilige dinsdagmiddag eind oktober verzamelden wij ons voor de ingang van Burgers Zoo: gasten en twee vrijwilligers van de activiteitengroep 40-65 van de Zonnebloem.
We waren uitgenodigd door AKZO NOBEL voor een gratis uitje naar deze dierentuin. Zo’n twintig gasten gaven gehoor aan deze uitnodiging. Daarnaast sloten 8 gasten uit Silvolde zich bij ons aan.
Eenmaal compleet nam Akzo Nobel de leiding over.
Alle 'rolstoelers' werden voorzien van een begeleider/duwer. Dit waren allen medewerkers van Akzo Nobel, die zich 1x per jaar inzetten voor het goede doel.
We gingen allereerst naar het restaurant waar we werden getrakteerd op heerlijk gebak en koffie/thee. Daarna gingen we apart van elkaar de dierentuin bezichtigen.
Vanwege de motregen werden de grote overdekte locaties merendeels bezocht. Vooral de kleurrijke  vlinders in de nieuwe Mangrove waren prachtig. De olifant stond in een buitenverblijf vrolijk zijn tenen met water en slurf te poetsen – een kostelijk schouwspel.
Na afloop verzamelden we ons weer in het restaurant van Burgers Bush voor een afsluitend drankje.
Zo te horen had iedereen volop genoten van dit uitstapje. Met een luid applaus werden de medewerkers van Akzo Nobel bedankt door de gasten van de Zonnebloem. 'Voor herhaling vatbaar'!

Martin Koerntjes

026-3115544
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten