Act.gr.40-65: Workshop verfbrushen

Zonnebloem afdeling

Dit gaan we nog een keertje doen!

Op maandagmiddag 22 januari hebben we met een aantal gasten een bezoek gebracht aan de boerderij “de Negelaer” in Wehl, waar wij onder leiding van Trudy Volman van een workshop verf-brushen hebben genoten.
Nadat we een van klei gebakken beeldje hadden uitgezocht, en Trudy ons de beginselen van het brushen vertelde, startten we onder het genot van een kopje koffie/thee met een lekkere koek, met het verven.
Eerst een donkere ondergrond aanbrengen en daarna met kleur hele dunne laagjes verf aanbrengen waardoor de donkere ondergrond zichtbaar bleef en zorgde voor een bijzonder mooi diepte-effect. Tussendoor werd er nog een tweede bakje koffie geserveerd.
Toen de beeldjes klaar waren heeft Trudy er een glimmend lak-laagje overheen gespoten en iedereen was zeer verrast van het effect wat dat gaf op de geverfde beeldjes.

Het was een gezellige, creatieve middag en iedereen heeft genoten van de leuke middag. We gingen allemaal voldaan naar huis met een mooi beeldje in de hand.
En iedereen was het ermee eens: dit gaan we nog een keertje doen!

Martin Koerntjes

026-3115544
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten