Gast in 't Zonnetje - Cees Claassen

Cees Claassen, gast sinds 2022

Wat hebt u in uw leven zoal gedaan?
Ik heb na de lagere school de landbouwschool – één dag in de week – in Raamsdonk gedaan. Daar heb ik veel plezier gehad. Iedereen voor de gek houden en streken uithalen; als ik met mijn vrienden op school was geweest, dan wisten ze dat nog een hele tijd daar.
Ik ben begonnen als fruitteler en veeteler (koeien). Daarna heb ik de stallen omgebouwd tot varkensstallen. Op een gegeven moment heb ik een nieuw huis gebouwd aan de Fazantenweg en daar begonnen we met koudegrondteelt. Het hele gezin werkte mee en mijn vrouw deed de administratie.
Daarnaast ben ik veertig jaar voorzitter van de buurtvereniging geweest en zat ik in het bestuur van de Boerenbond en de Veecentrale en wat al niet meer. Ik heb zelfs een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Waar bent u geboren?
In de Klein Dongenseweg in Klein Dongen. Ik heb mijn hele leven in Klein Dongen gewoond.

Wat zijn uw hobby’s?
Paardrijden, dat heb ik tot mijn achtentachtigste jaar gedaan. Ik had zelf paarden en ik ging naar de rijschool in Sint-Oedenrode. Ik reisde stad en land af naar paardenconcoursen, samen met mijn goede vriend Monseigneur Bekkers.

Wat is uw fijnste herinnering?
Die aan mijn vrouw Ans. Zij was een lot uit de loterij. Ze was vlot en vrolijk, maar grove taal accepteerde ze niet. Ze is helaas al in 2000 overleden.

Wat vindt u belangrijk?
Dat het goed gaat met mijn vier kinderen, negen kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Wie of wat heeft u het meest verrast?
Dat mijn meisje meteen ‘ja’ zei toen ik haar ten huwelijk vroeg, want we kenden elkaar pas een maand of vier. Ik zag haar voor het eerst op de kermis in Drunen. Onderweg naar huis kwamen mijn vriend en ik haar met haar vriendinnen nog een keer tegen en ik was meteen verliefd. Daarna ben ik haar nog even kwijtgeraakt, maar ik wist dat ze in Herpt woonde en daar ben ik haar gaan zoeken en toen heb ik haar gevonden. Heel snel daarna zijn we getrouwd. Nooit spijt gehad.

Als u 15 seconden de aandacht van de hele wereld zou hebben, wat zou u dan zeggen?
Wees goed voor elkaar en vooral voor de zieken.

Waar zou u graag (nog eens) naar toe willen?
Naar de boerderij van mijn kleinzoon Jeroen in Frankrijk.

Wat is een van de mooiste plekken waar u bent geweest?
Normandië, aan de kust in de loopgraven. Daar ligt geschiedenis.

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?