Algemene Medewerkers jaarvergadering

De Algemene Medewerkers jaarvergadering van 10 februari 2015, stond deze keer in het teken van afscheid nemen en een stapje terug doen.

Maar eerst werden de dochters van Jeanny van Klaveren en de voorzitters van de afdelingen Dongen - ’s Gravenmoer en Gilze - Hulten welkom geheten.De vergadering begon met het openingsgedicht “Ontmoeten”. De agenda werd vastgesteld en onze bestuursverkiezing en uitslag kon met goedkeuring van de vergadering met handopsteken worden afgewerkt, er waren geen nieuwe kandidaten aangemeld, dus Jan Verheijden blijft penningmeester en voor de Welfare wordt een oplossing gezocht.Ons bestuurslid Jeanny van Klaveren had aangekondigd te stoppen met haar werkzaamheden als bestuurslid. Dat wil niet zeggen dat Jeanny verloren gaat voor de Welfare, zeker niet! Zij wil graag haar steentje bij blijven dragen aan deze zo goed lopende tak van de Zonnebloem, maar dan zonder haar bestuurlijke functie.

Onze voorzitter, Pro Tuijtelaars, verwoorde zijn dank als volgt:                

“Sinds januari 1985 ben je actief voor de Zonnebloem afdeling Rijen, toen nog zonder Molenschot. Ik heb begrepen dat je steeds “een bezige bij” bent geweest. Dat zat en zit waarschijnlijk in je genen, want ook in Oisterwijk was je actief betrokken bij het vrijwilligerswerk. Welfare was en is o.a. jouw ding en gelukkig blijf je de welfare coördineren, immers wat in je genen zit, daar kom je niet zomaar vanaf. Ik heb begrepen dat de coördinatie van het zieken triduüm voor afdeling Rijen ook bij jou in goede handen was.In de niet al te lange tijd dat ik jou ken, ben ik erachter gekomen, dat jij steeds vanuit de gast de redenering opbouwde als er besluiten in het bestuur genomen moesten worden, je was to-de-point en je kon ook adrem zijn. Het zou me niets verbazen als je vroeger politieagente zou zijn geweest, want op die auto’s zie ik staan: DIENSTBAAR EN WAAKZAAM, twee termen die zeker op jou van toepassing zijn. Jeanny, wij vinden het jammer dat je het bestuur gaat verlaten, maar ook zeker begrip voor jouw keuze. Jeanny dank je wel voor jouw inbreng, voor je gastvrijheid bij bestuursvergaderingen, en voor je INZET voor de afdeling Rijen-Molenschot en ik ben ervan overtuigd dat er meer is, dan wat ik hiervoor genoemd heb, ook daarvoor HEEL HARTELIJK DANK!” Na deze mooie woorden kreeg Jeanny het beeldje van de Zonnebloem, dat past bij het afscheid nemen van een bestuurslid, en een bos bloemen overhandigt.

Ook Guus Bakx had aangekondigd een stapje terug te willen doen. Guus, onze rots in de branding wat de rolstoelen betreft. Hij zorgde ervoor dat ze van en naar de opslagplaats kwamen. Ook werden de banden opgepompt en waar nodig wat herstelwerkzaamheden verricht. Guus blijft ook, net als Jeanny, betrokken bij de Zonnebloem.Als dank kreeg Guus een presentje aangeboden door onze voorzitter.Guus, hartelijk dank voor al je goede zorgen! 

Daarna volgde de reguliere medewerkersvergadering, met op het eind een instructiefilmpje rolstoelbegeleiding. Hoe ga je de stoep op en af? Hoe om te gaan met obstakels die je tegen komt als je met een gast gezellig aan het wandelen bent, of naar de winkel gaat. Na afloop was het nog een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Beste medewerkers, hartelijk dank voor uw inzet het afgelopen jaar, wij hopen met u allen een mooi nieuw Zonnebloem jaar tegemoet te gaan!

Marie-José Wagemakers

0161-226157
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk