De Oisterwijkse toeristentrein

de-oisterwijkse-toeristentrein-489ccea4-214a-4068-8368-4b3f3beeab33

9 oktober 2019 van 13:00 - 13:00 uur

Liefhebbers van natuurschoon en een goed verhaal worden uitgenodigd voor een heerlijke tour door Oisterwijk, met de unieke en hagelnieuwe Oisterwijkse Natuurtoer.

Beste gast,

Op woensdag 9 oktober hebben we weer een prachtig uitje op het programma staan. Boswachter en natuurgids Frans Kapteijns van Natuurmonumenten neemt u mee in de PAREL Express, de Oisterwijkse toeristentrein.

De Natuurtoer.                                                                                                      De Natuurtoer omvat een rondrit van ruim 2,5 uur; inclusief een tussenstop bij het Oisterwijkse Bezoekerscentrum Groot Speijck. Het gemak en de gezelligheid van een rondrit met de PAREL Express, gecombineerd met de bijna onuitputtelijke informatie over de Oisterwijkse natuur en haar recreatieve historie. Terwijl u rustig geniet van het uitzicht en de rondgang door Oisterwijk en haar alom bekende natuurschoon, vertelt Frans Kapteijns met zijn natuurminnende woorden over hetgeen langs de route voorbij komt. Hij vertelt onder andere over diverse straatnamen en hun relatie met de natuur, over bijzonder groen in het stadse dorp, en uiteraard ook over plant en dier in de Oisterwijkse bossen en rond de vennen.

U wordt thuis opgehaald vanaf 13.00 uur, waarna we gezamenlijk vertrekken vanaf de parkeerplaats achter de kerk om 13.15 uur. De Natuurtoer start om 14:00 uur bij zwembad De Leije (Hoek Baerdijk/Vloeiweg). Daar zijn voldoende lang-parkeer mogelijkheden.

Charlotte van Nispen

0497591993
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken