Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Onbezorgd genieten van een dagje strand

onbezorgd genieten strand

Een ideaal dagje strand ziet er voor iedereen anders uit. Misschien wil je in een offroadrolstoel over het strand cruisen, of zonder gedoe met je eigen rolstoel naar de vloedlijn. Of pootje baden in een rolstoel waarmee je de zee in kunt! En tot besluit in het zonnetje wat drinken en eten bij een gezellige en toegankelijke strandtent. Waar moet je zijn voor een dagje onbezorgd strandplezier?

Scheveningen

Geboren en getogen Scheveninger Gerrit Bron (58) beleeft voor het eerst in twintig jaar weer het strand. “Als kind kwam ik hier veel. Lekker banjeren over het strand. Sinds ik in een elektrische rolstoel zit, was ik er twintig jaar niet geweest. Dat het nu weer kan, dankzij de speciale paden en de strandrolstoelen en -rollators die je kunt huren bij Biesieklette vind ik echt geweldig. Je krijgt een stukje vrijheid terug. Als ik op het strand ben, voel ik me een ander mens. De frisse wind, de zoute zeelucht... Ik huur altijd een Cadweazle, maar je kunt in de zomer ook in je eigen rolstoel het strand beleven. Dan liggen er speciale betonpaden waarmee je de zee kunt bereiken. Ze komen uit bij een uitkijkplateau aan de vloedlijn, waar je van het uitzicht kunt genieten. Ik sluit mijn strandbezoek af met een drankje bij de gezellige, toegankelijke strandtent de Waterreus. Even een praatje maken. Kijken naar de schepen in de verte. Dan is het leven goed.” Wil je weten waar de startpunten van de paden zijn? Kijk op voorall.nl. Deze stichting zet zich in om Den Haag, en dus ook de Haagse stranden, toegankelijker te maken.

Gerrit Scheveningen

Zie Gerrit in actie

Noordwijk

Monique Velzeboer (47) praat met de gemeente in de hoop dat ‘haar’ strand toegankelijker wordt. “Ik woon ruim twintig jaar in Noordwijk, vlakbij de zee. Het strand heeft me altijd getrokken. Een uurtje tussen de middag met de kinderen spelen in de schoolpauze of gezellig uit eten met vriendinnen. Ik ga er met een pendel naartoe, een scootmobiel waar mijn rolstoel op kan. Met mijn handbewogen rolstoel kom ik de steile helling naar het strand niet op. Ik heb zelf ook een elektrische strandrolstoel. Op het strand zijn alleen duwrolstoelen. Ik rijd liever zelf. Toen ik hier kwam wonen, was er op het strand niets aangepast. Inmiddels zijn er betonplaten om de paviljoens te bereiken. Jammer genoeg lopen die niet ver genoeg het strand op. Als je ze iets langer maakt, kun je het harde zand bereiken en langs de vloedlijn rijden. Ik ben hierover in gesprek met de gemeente. Hopelijk wordt dit snel aangepast.”

Monique Noordwijk

Texel

Gerard Kruithof (63) voelt zich vrij in de Cadweazle. “Ik ben actief voor Sigt, een stichting die zich inzet om Texel toegankelijker te maken. En als je op Texel bent wil je natuurlijk naar het strand. Daarvoor zijn de Cadweazles, elektrische strandrolstoelen, echt een uitkomst. Je kunt ze huren bij de palen 17 (2 stuks), 28 (1) en 33 (1). Elke plek heeft zijn eigen charme. Zelf houd ik het meest van het natuurschoon van de duinen (paal 28). Ik vind het geweldig dat ik met de Cadweazle het strand zelfstandig kan ervaren. Als ik met familie ga, hoef ik hen niet te belasten met het duwen. Zie ik iets moois, dan rijd ik er zelf naartoe. En als ik ’s ochtends wakker word en zin heb om langs de branding te rijden, kan dat gewoon. Je voelt je heerlijk vrij.” Meer weten over de toegankelijkheid op Texel? Kijk op toegankelijktexel.nl.

Gerard Texel

Oostkapelle

Marleen Simonse (33) geniet na jaren weer van ‘een duik’ in zee. “Ik ben opgegroeid in Zeeland en woon er nog steeds. Als echte Zeeuw houd ik van het strand. Voordat ik in een rolstoel zat, bracht ik er de hele zomer door. Dat ik met de Zonnebloem jongerenwerkgroep naar het strand kan, maakt me blij. Ik was er ruim tien jaar niet geweest, omdat het niet toegankelijk is voor mijn rolstoel. Bij aankomst helpen vrijwilligers ons in offroadrolstoelen (voor wie het nodig had was er een tillift). Op het strand van Oostkapelle liggen geen paden of platen, maar deze rolstoelen hebben geen moeite met het mulle zand. Dat er een rolstoel bestaat waarmee je de zee in kunt, kon ik eerst niet eens geloven. Maar even later zat, nee, lag ik in zee. In de nieuwe Tiralo 2 is het net alsof je op een strandbed ligt. Omdat je zo laag zit, ervaar je echt de zee. Je ligt gewoon in het water. Heerlijk om met mijn handen in het zand te kunnen kliederen en het zeewater te voelen. In de zee kan ik me altijd helemaal ontspannen.” Off Road Solutions verhuurt allerlei strandrolstoelen in Oostkapelle (en omgeving).

Marleen Oostkapelle

Samen in de strandrups

Met een groepje comfortabel het strand beleven kan op sommige plaatsen ook in een strandrups. Google maar eens op strandrups en je vindt ze door heel het land. Deelnemers van Zonnebloemafdeling Voorhout genoten onlangs met volle teugen van deze strandervaring!
Lees hun verhaal


Handig voor een dagje strand