Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Workshops voor lokale afdelingen

Samen Digitaal: nieuwe samenwerking SeniorWeb en Zonnebloem

Senoirweb en de Zonnebloem slaan handen ineen

Nationale Vereniging de Zonnebloem en SeniorWeb gaan samen in het land activiteiten ontplooien onder de noemer ‘Samen Digitaal’. Doel is om meer, met name oudere, deelnemers van de Zonnebloem op weg te helpen om digitaal vaardig te worden én te blijven.

Afgelopen week tekenden Daniel de Levita, directeur, bestuurder van SeniorWeb, en Marc Damen, directeur van de Zonnebloem, hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

Zelfredzaamheid

Er is nog steeds een grote groep senioren die niet digitaal vaardig is of ondersteuning nodig heeft bij het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden. Daniel de Levita, directeur SeniorWeb: “Digitale vaardigheden zijn essentieel voor iedereen om mee te kunnen doen, ze vergroten je wereld en zelfredzaamheid. De Zonnebloem en SeniorWeb passen goed bij elkaar. We zijn daarom blij dat we met deze samenwerking nog meer mensen kunnen helpen digitaal vaardig te worden”.

Aangesloten bij de samenleving 

Zonnebloemdirecteur Marc Damen beaamt dat. “De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken, zoals huisbezoek of een dagje eropuit. Dat willen we echter nog verder verrijken, door naast persoonlijk contact ook digitaal contact mogelijk te maken, zodat afstand, tijdstip of weersomstandigheden geen belemmering hoeven te zijn. Door de samenwerking met Seniorweb kan de Zonnebloem haar deelnemers, en vrijwilligers, ook digitaal aangesloten houden bij de samenleving.”

Zonnebloemafdelingen kunnen een workshop volgen die is afgestemd op hun hulpvraag en kennisniveau. Zo kan op verzoek worden gefocust op beeldbellen, maar kunnen afdelingen ook kiezen voor het oefenen van online spelletjes met (en tegen) elkaar. Daarbij is er altijd ruimte voor een-op-eenbegeleiding.